Ujjlenyomatot vett a rendőrség egy átragasztott emojis plakátról

2021. augusztus 4. – 08:45

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Átragasztottak Pécsen egy kormányzati emojis plakátot, amin a nemzeti konzultáció kitöltésére buzdítanak, az ügyben valaki bejelentést tett a rendőrségen, és elindult egy nyomozás, írja a Szabad Pécs.

A lap egy képet is kapott egy olvasójától, amin szerintük egy rendőr épp ujjlenyomatot vesz az átragasztott szívplakátról.

Nyomoz a rendőrség az átragasztott kormányzati szívplakát miatt – Fotó: Szabad Pécs
Nyomoz a rendőrség az átragasztott kormányzati szívplakát miatt – Fotó: Szabad Pécs

A Szabad Pécs azzal a kérdéssel kereste meg a rendőrséget, hogy milyen okból vettek ujjlenyomatot a pécsi Kórház tér közelében álló hirdetőoszlopról, és hogy milyen jogcímen indult a nyomozás. A rendőrség annyit válaszolt, „a megkeresésében szereplő eset kapcsán a Pécsi Rendőrkapitányság rongálás elkövetése miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen”.

A lap információi szerint az akció mögött a Magyar Kétfarkú Kutya Párt áll.

A Fidesz július elején kezdte el teleplakátolni az országot az emojis plakátokkal, ezekkel akarják arra buzdítani az embereket, hogy töltsék ki a nemzeti konzultációs kérdőívet. A 14 kérdés között vannak az újraindítással, adózással, EU-csatával, migrációval kapcsolatos kérdések is. Soros György személye három kérdésben is visszaköszön. A rengeteg hazai és EU-s kritikát kapó melegellenes módosítókkal eltérített pedofiltörvény miatt ez a téma is előkerül a konzultációban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!