Hálapénzt fogadhatott el egy budapesti főnővér, a rendőrség nyomoz

2021. augusztus 4. – 06:13

Másolás

Vágólapra másolva

Vesztegetés elfogadásának gyanúja miatt nyomoz a rendőrség egy fővárosi kórház főnővére ellen. A feljelentést a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) tette az ügyben, írja a Police.hu.

A rendőrségi közlemény szerint egy fővárosi kórház főápolója hozzátartozóktól pénzt vett át egy idős nő egyhavi kezeléséért, ami egyébként a társadalombiztosítás miatt ingyenes volt.

A 45 éves főnővért a budapesti rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki, a nő nem tett vallomást.

Január 1-jétől tilos hálapénzt adni és elfogadni a magyar egészségügyben. Ezt általában nemcsak az orvos kapta, hanem a kórházi „kiskasszából” a műtős, az aneszteziológus és az asszisztens is részesedett. Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara elnöke a Telexnek erről azt mondta korábban, az orvosi kamara „kitartóan küzd a hálapénz ellen, de az igaz, hogy a hálapénznek a számtalan és rendszert destruáló kára mellett ez az egyetlen előnye megvolt: teljesítmény-arányosságot és motivációt vitt a rendszerbe”. A kivezetéssel pedig „az illegális ösztönző helyett legális ösztönzésre van szükség ahhoz, hogy felpörögjön a várólisták ledolgozása”. A kamara egy hálapénz-kisokost is elkészített.

Az egészségügyi szolgálati jogviszonyról erről a cikkünkben írtunk részletesen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!