Etikai vizsgálatot kezdeményeznek Sára Botond ellen

2021. augusztus 2. – 17:56

Másolás

Vágólapra másolva

Etikai vizsgálatot kezdeményezett Sára Botond, Budapest Főváros Kormányhivatalát vezető fideszes kormánymegbízott, volt józsefvárosi polgármester ellen Csordás Anett, a Momentum és a C8 Civilek Józsefvárosért Egyesület Budapest 6. választókerületének képviselőjelöltje, írja a Momentum közleményében.

A képviselőjelölt Facebook-posztjában azt írta:

„Sára Botond hivatalával összeférhetetlen módon folyamatosan politikai nyilatkozatokat tesz, helyi pártfórumokon vesz részt, és az etikai kódex előírásainak szinte minden pontját megszegi.”

Csordás a 2018. évi CXXV. törvényre hivatkozva írt levelet a Magyar Kormánytisztviselői Kar Etikai Bizottságának. Az etikai vizsgálatot arra alapozza, hogy a törvény szerint

„A kormányhivatal vezetőjének feladatait kizárólag a vonatkozó jogszabályi rendelkezések alapján, pártatlanul, előítéletektől és pártpolitikai befolyástól mentesen kell ellátnia.”

Szerinte Sára folyamatosan megszegi ezt.

„Ezt azért csinálja Sára Botond, mert a 2022-es választásokon ő szeretne elindulni Budapest 6. sz. választókerületében a Fidesz színeiben. Ezt a szándékot erősíti meg Sára Botond kormányhivatali vezetőktől eltérő viselkedése is.”

– írja levelében Csordás.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!