Jean Todt meglátogatta Orbán Viktort

2021. július 30. – 10:00

frissítve

Jean Todt meglátogatta Orbán Viktort
Fotó: Fischer Zoltán / MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda

Másolás

Vágólapra másolva

A miniszterelnök a Forma–1-es Magyar Nagydíj hétvégéje előtt péntek reggel a Karmelitában tárgyalt Jean Todttal, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnökével, aki egyben az ENSZ-főtitkár közlekedésbiztonsági különmegbízottja – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Orbán és a Forma–1-es Ferrari csapat korábbi főnöke Palkovics László innovációs és technológiai miniszterrel, az autó-motor sport fejlesztéséért és a közlekedésbiztonság kiemelt kezeléséért felelős kormánybiztossal közösen áttekintették a magyarországi autó-motor sport fejlesztésének további lehetőségeit, a kapcsolódó terveket.

A Forma–1-es versenyzők 1986 óta visszatérő vendégek a Hungaroringen, a mogyoródi pályára a második leghosszabb ideje látogat el a sorozat megszakítás nélkül. A tavaly kötött megállapodás alapján 2027-ig biztosan számíthatunk az F1 legjobbjainak hazai megmérettetéseire – emlékeztetett a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

A megbeszélésen közlekedésbiztonsági kérdésekről is egyeztettek; Magyarország célja, hogy radikálisan csökkentse a halálos kimenetelű közlekedési balesetek számát. Beszéltek arról is, hogy a magyar kormány a teljes autóipari szektorra is fokozott figyelmet fordít.

Az autó- és motorsport fejlesztésekre jelentős összeget szán a kormány: nemrég írtuk, hogy a 65 milliárdos hajdúnánási MotoGP-pálya és a 44 milliárdosra tervezett versenyrendezési jog mellett támogatási rendszert is létrehoz a kormány a fiatal autó- és motorversenyzők felkarolására. A program első pályázati időszaka várhatóan 2021 őszén indul, és kezdő szinttől nyitott lesz minden autó- és motorsport szakág versenyzője számára.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!