Halálos baleset történt a 3-as metró felújítási munkálatai közben

2021. július 30. – 16:10

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Halálos baleset történt a 3-as metró felújítási munkálatai közben Budapesten, a Corvin-negyed megállónál pénteken – írja az MTI.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleménye szerint 13 óra 59 perckor kaptak bejelentés arról, hogy a 3-as metró felújítása során a Corvin-negyed és a Kálvin tér megálló között eddig tisztázatlan körülmények között egy szerelőkocsi elsodort egy alagútban tartózkodó munkást. A férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette, rajta kívül pedig más is megsérült.

A BRFK szakértők bevonásával a vasúti közlekedés veszélyeztetése miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen a történtek kivizsgálására.

Az Országos Mentőszolgálat az MTI-nek ugyancsak megerősítette, hogy a baleset következtében egy ember meghalt, rajta kívül egy ember súlyosan, egy ember pedig könnyebben megsérült.

A BKV közleményben reagált az esetre, mint írták, a körülmények kivizsgálása jelenleg is zajlik, a későbbiekben pedig részletes tájékoztatást adnak majd a történtekről. Az esemény a felújítást végző vállalkozó munkaterületén történt, a vállalkozó eszközeit használva és a balesetben sérültek is a vállalkozó munkavállalói. A BKV Zrt. együttérzését és részvétét fejezi ki az érintettek és hozzátartozóik felé.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!