2022-ben Magyarországon rendezik meg a Bocuse d’Or európai döntőjét

2021. július 30. – 11:36

Másolás

Vágólapra másolva

„Breaking news, fantasztikus hírrel szolgál a Magyar Bocuse d’Or Akadémia” – vezette fel az akadémia a Facebookon a hírt, miszerint 2022 márciusában Budapest ad otthont a Bocuse d’Or európai döntőjének.

Legutóbb 2016-ban tartották Budapesten a világ egyik legrangosabb, kétévente megrendezett főzőversenyének európai döntőjét, amire 2022-ben 20 országból érkeznek majd csapatok. A zsűri tagjai Budapesten választják majd ki azokat az európai országokat, amik részt vehetnek a Bocuse d’Or 2023-as lyoni világdöntőjén.

A legutóbbi budapesti európai döntőt a magyar induló, Széll Tamás nyerte meg. „Megnyerni ezt a versenyt, fantasztikus és felejthetetlen élmény volt. Remélem, hogy a hazai versenyen újabb magyar séfnek lesz lehetősége bemutatkozni az európai mezőnyben. Ráadásul fiatal magyar séfek százai nézhetik majd a legjobbakat, és ismét megismerhet hazai alapanyagokat az európai nagyközönség” – áll az idézet Széll Tamástól a magyar akadémia Facebookján.

2020-ban az észtországi Tallinnban rendezték meg a világ legrangosabb gasztronómiai versenyének, a Bocuse d’Or-nak az európai válogatóját. A résztvevő csapattagoknak szigorú korlátozásokat kellett betartaniuk, minden versenyzőt teszteltek a verseny előtt. A járvány miatt néhány ország (például Törökország, az Egyesült Királyság, Belgium) visszamondta a versenyzést is, a megjelentek közül pedig több csapat is beszélt arról, hogy megnehezítette a felkészülésüket a pandémia.

Tizenhat csapatból tízen jutottak tovább, Magyarország a kilencedik helyezésével ezután részt vehetett a világdöntőn.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!