Siófoki polgármester: Bilincsben vitték el az Aranypart biztonsági vezetőjét a TEK-esek, pedig csak tanúként hallgatták ki

2021. július 29. – 19:37

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Bilincsben vitték el csütörtök reggel otthonából a siófoki Petőfi sétány biztonsági vezetőjét a TEK-esek, erről számolt be Lengyel Róbert siófoki polgármester a Facebook-oldalán.

Ressinka Imre az önkormányzat megbízásából felügyeli a Petőfi sétányon, vagy ismertebb nevén Aranyparton dolgozó biztonsági őrök munkáját. A polgármester szerint kulcsszereplője annak, hogy az elmúlt években csökkent a regisztrált bűncselekmények száma. „Vasmarokkal tartja kézben a dolgokat odalent, mindenre figyel, ha kell odaáll bárki elé és érvényt szerez mindannak, amivel megbíztuk, tapasztalatait pedig rendszeresen megosztja velem és munkatársaimmal.”

Lengyelt beszámolója szerint egy ismerőse hívta fel azzal reggel, hogy hajnalban megjelentek a TEK-esek Ressinka házánál Szabadiban,

„majd a felesége és gyereke mellől kióbégatták a házából, megbilincselték és elvitték.”

A biztonsági vezető állítása szerint a rendőrségen közölték vele, hogy ismeretlen személy bejelentése alapján állították elő, lőfegyverrel való visszaélés és kereskedés gyanúja miatt. A legálisan tartott légpuskáit pedig lefoglalták.

Aztán kiderült, hogy nem gyanúsítottként, hanem tanúként hallgatták ki. „Kirángatták a családi fészkéből, a szomszédok előtt megszégyenítve megbilincselték, előállították, hogy aztán a végén tanú lehessen” – fogalmaz Lengyel, aki látta a kihallgatási jegyzőkönyvet is, amely szintén azt igazolja, hogy Ressinka tanú volt az ügyben.

„Akkor viszont mi indokolta ezt a fajta fellépést? Kérdezem úgy is, mint volt kommandó parancsnok, mert mi anno tanúkat nem szoktunk legyűrni és vinni. A bűncselekményt elkövető nehéz fiúkkal bántunk csak így...”

– folytatja a polgármester, aki szerint egy „jóakaró” így próbálja meg az önkormányzati alkalmazottat eltávolítani a sétányról. Ám Lengyel azt írja, „a történtek ellenére mindaddig, amíg az a tényállás van, amit most tudok, élvezi a bizalmamat, kiállok mellette, sőt megkértem, hogy folytassa lent a munkáját is.”

Kérdéseinkkel megkerestük a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályát, ahonnan mindössze annyit írtak, lőfegyverrel vagy lőszerrel való visszaélés bűntett gyanúja miatt folytatnak büntetőeljárást, melyről a nyomozás érdekeire hivatkozva jelenleg több információt nem áll módjukban közölni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!