Visszatér a koronavírus előtti működéséhez a Wizz Air

2021. július 29. – 07:47

Másolás

Vágólapra másolva

A Wizz Air júliusban és augusztusban már 2019-es kapacitása 90-100 százalékán repül, és ezzel visszaállítja a járvány előtti működését. A cég a nyári csúcsidőszakra készülve hatszáz új munkatársat vett fel, és a repülők napi üzemidejét tíz órára emelik, mondta a légitársaság vezérigazgatója a Világgazdaságnak.

A Wizz Air szerint a június végén lezárt negyedévben éves bázison közel 120 százalékkal, 199 millió euróra növelte a bevételeit, míg nettó vesztesége 6 millió euróval 114 millióra nőtt. Az utasok száma megtriplázódott, és meghaladta a 2,95 milliót, javult a repülőgépek kihasználtsága is, 56 százalékról 64 százalék közelébe, írja a lap.

Ebben a cikkben írtunk arról, hogy a Wizz Air nagy lendülettel robbant be a norvég légipiacra, elindított egy csomó belföldi járatot, de hamar beleütközött a politikusok, a szakszervezetek, a pilóták és az utasok ellenállásába. Végül a Covid is a vendégmunkásokat alkalmazó cég ellen dolgozott, és a versenytársak komoly állami segítséget is kaptak, így a cég, amely tényleg nem ügyelt a fogadó ország kultúrájára, kénytelen volt kivonulni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!