Kivonul a magyar piacról az Axel Springer médiavállalat

2021. július 28. – 14:44

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A jövőben Lengyelországra összpontosítja médiaüzletét az Axel Springer, aminek értelmében az eddig közösen tulajdonolt magyarországi, illetve Szerbiában, Szlovákiában, Észtországban, Lettországban és Litvániában található érdekeltségeik teljesen átkerülnek a Ringier-hez, írják közleményükben. Egyedül a lengyelországi érdekeltségeik maradnak vegyes tulajdonban.

„Az elmúlt tizenegy év során a Ringier-vel közösen vezetett Ringier Axel Springer Media AG Közép- és Kelet-Európa egyik legsikeresebb vállalatává vált, erős hírmárkákkal és sikeres digitális apróhirdetési szolgáltatókkal. Növekedési stratégiánk keretén belül ezentúl legfontosabb stratégiai területeinkre és fő piacainkra összpontosítunk. Ide tartozik a lengyel nyelvterület is mintegy 40 millió lakossal. Számukra a Ringier-vel közösen folytatjuk lapkínálatunk és apróhirdetéseink digitalizálását és bővítését. Ezúton szeretnék köszönetet mondani minden magyar, szlovák, szerb, észt, lett és litván kolléganőnek és kollégának, valamint a Ringier minden munkatársának az elmúlt években tapasztalt kiváló együttműködésért”

– idézik a honlapon Jan Bayert, az Axel Springer SE News Media részlegének vezetőjét.

A Ringier a jövőben tovább erősítené a kelet-európai médiabefektetéseit, például Romániában és Bulgáriában, de nagy lehetőséget látnak a digitális sportmédia üzletágban is Magyarországon, Szerbiában és Szlovákiában.

A részvények átvételével kapcsolatban még a versenyhatóságra kell várni, de erre még idén sor kerülhet. Az anyagi részletekről a két cég nem adott tájékoztatást.

A tranzakció értelmében a jövőben száz százalékig a Ringier-hez tartozik majd többek között a Blikk, a Glamour, a Kiskegyed, több műsorújság és rejtvénylapok is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!