Ingyenes informatikai alapozó képzést indít az ITM

2021. július 28. – 17:15

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szerdától ismét lehet jelentkezni az Újratervezés Programban második alkalommal meghirdetett ingyenes informatikai képzésre – írja az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közleménye.

A minisztérium szerint tavaly a járvány alatt a hazai munkaerőpiac nem került válságba, csak átalakult, és az otthoni munkavégzéssel felértékelődtek a digitális készségek. Az informatikai területen dolgozók száma több mint 26 ezer fővel nőtt. Az ITM úgy látja, hogy van még tere a bővülésnek ezen a területen, ezért újra elindítják az ingyenes informatikai alapozó képzést.

A képzés a program első körének tapasztalatai alapján 4 hétre rövidül, alkalmazkodva a munkaerőpiac gyorsan változó igényeihez, valamint a képzésben résztvevők karriercéljaihoz. Az e-learning tananyag feldolgozása – előzetes tudástól függően – napi 2-6 óra elfoglaltságot jelent. „Szakmai garanciát jelent, hogy a tananyag tartalmát a legnagyobb hazai képzők – a járványhelyzetre való tekintettel térítésmentesen – ajánlották fel a résztvevőknek, segítve ezzel a szakmaváltást” – áll az ITM közleményében.

A teljesen képzés ezúttal 10 ezer fő számára biztosít lehetőséget informatikai ismereteinek bővítésére. A képzés a jelentkezések függvényében várhatóan augusztus 2-án kezdődhet el, és sikertelen vagy el nem végzett záróvizsga esetén sincsen visszafizetési kötelezettség. A tavalyi évhez hasonlóan a kurzust sikeresen teljesítők közül 500 résztvevő 100 százalékos állami támogatással tanulhat tovább a Struktúraváltó program bizonyítvánnyal záruló képzéseinek egyikén és válhat programozóvá.

Az Újratervezés Programra a 18. életévet betöltött személyek jelentkezhetnek, a további feltételek és a jelentkezéssel kapcsolatos tudnivalók az Újratervezési Program honlapján érhetők el.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!