Az ügyészség semmi kivetnivalót nem talált abban, hogy a kispesti momentumos lebuktatta az egykori MSZP-s vagyonkezelő be nem vallott spanyol villáját

2021. július 28. – 13:51

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az ügyészség szerint nem követett el bűncselekményt Paróczai Anikó, amikor feltárta, hogy az egykori MSZP-s kispesti vagyonkezelőnek nem szerepel a vagyonbevallásában egy spanyolországi villaépület. Paróczai Kispest momentumos képviselője és átláthatósági tanácsnoka, akit egy éve azért rabosítottak, mert a kispesti vagyonkezelő akkori igazgatója, Krántiz Krisztián becsületsértés és különleges adatokkal való visszaélés miatt feljelentette. A képviselő Facebook-bejegyzése szerint az ügyészség egy év után semmilyen törvényellenességet nem talált.

Ahogy azt annak idején megírtuk, Kránitz a spanyolországi Playa Flamencán vásárolt egy 75 nm-es apartmant a hozzá tartozó 53 nm-es kerttel. Az igazgató 2018 októberében vásárolta az ingatlant, a Momentum pedig megtalálta a házat és a tulajdoni lapot is, rajta „Don Ferenc Krisztián Kránitz” nevével.

Ez az ingatlan pedig nem szerepelt Kránitz 2018-as vagyonnyilatkozatában. Kránitz neve egyébként többször elhangzott abban a korrupciógyanús botrányban, amelyet a Hír TV és a Magyar Nemzet robbantott ki, és egy kiszivárgott hangfelvételen, amelyen az MSZP-ből azóta kizárt Lackner Csaba beszél arról, hogy Kránitznak jelentős összegeket osztottak vissza a kerületi közberuházásokból. Lackner tagadta, hogy ő szerepel a hangfelvételen, Kránitz pedig rágalomnak minősítette a hallottakat.

Paróczai bejegyzéséből egyébként az is kiderül, hogy Kránitz továbbra is önkormányzati vagyont kezel, ugyanis a nemrég átalakult Gazdasági Ellátó Szervezet (GESZ) igazgatóhelyettesi pozícióját tölti be, illetve a korábbi posztjáról való távozása után „sok-sok millió forint jutalommal és szintén sok milliós szabadságmegváltással büntették”.

Frissítés: Paróczai Anikó előtt már a Magyar Nemzet több cikkben foglalkozott a be nem vallott spanyol villával.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!