A Velencei-tónál négy strand működését függesztették fel a rossz vízminőség miatt

2021. július 23. – 16:22

Másolás

Vágólapra másolva

Felfüggesztette a Velencei-tó déli partján négy strand működését a Fejér Megyei Kormányhivatal a vízminőség romlása miatt. Egyelőre nem fogadhat fürdőzőket a Drótszamár Park és Kemping Strand, a Velence Resort & Spa, az Agárd Napsugár Strand és a Gárdony Tini Strand – írja az MTI.

A tó vizének minőségét a strandolók egészségének védelme érdekében folyamatosan vizsgálja a népegészségügyi főosztály. A négy fürdőhely esetében a legutóbbi minták a szennyezőanyag-határértékek túllépését mutatták. Emiatt a hatóság csütörtökön felfüggesztette az üzemeltetők működési engedélyét.

A kormányhivatal a társszervek bevonásával soron kívül vizsgálja az okokat, különösen azt, hogy a hétvégi esőzések miatt az esetlegesen túlterhelődött csatornarendszerből juthatott-e a tóba szennyeződés.

A strandok akkor nyithatnak ki újra, ha két egymást követő minta negatív lesz.

A Velencei-tónál június második felében súlyos halpusztulás is volt, mert a gyorsan felmelegedett tóban az alacsony vízállás miatt gyorsan oxigénhiányos helyzet állt elő. Ennek megismétlődését elkerülendő, megemelik a tó vízszintjét – írtuk július elején.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!