Gulyás szerint nyilvánosak lesznek azok az adatok, amik megmutatták: minél nagyobb volt egy kórház, annál nagyobb a túlélési esély a koronavírusnál

2021. július 22. – 10:28

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Gulyás elmondta, egyelőre csak a harmadik oltás lehetőségéről született döntés, és bár azt javasolják, keverjék a vakcinákat, de ettől természetesen szabadon el lehet térni, ha a háziorvos például mást javasol egyes esetekben.

„Mi is látjuk azt, hogy a kisebb kórházakban, illetve a nagyobb kórházakban az elhalálozások aránya egészen más volt. Minél nagyobb volt egy kórház, annál nagyobb a túlélési esély. És olyan szignifikánsan nagyok a különbségek, hogy ezt nem lehet csak a szerencsére vagy akár a környező egészségi állapotra fogni” – mondta Gulyás még június 24-én.

A Klub Rádió rákérdezett, nyilvános lesz-e az az adat, amiről Gulyás korábban beszélt. Erre Gulyás úgy válaszolt, hogy minden bizonnyal lesz nyilvános adat erről.

A Fudanról szóló népszavazás kapcsán azt mondta, ők nem országos, hanem budapesti népszavazás támogatásáról beszéltek már korábban is, és a kormány úgy gondolja, hogy akkor van értelme azt kiírni, ha minden adat megismerhető a tervekkel kapcsolatban, ami csak '22 végére lesz meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!