A 24.hu-tól igazolt főszerkesztővel száll be az internetes hírpiacba az RTL

2021. július 21. – 11:14

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Június elején egy interjúból derült ki, hogy az RTL Magyarország beszáll az internetes hírpiacba, és online hírszolgáltatást indít, most pedig részletek is érkeztek ehhez a projekthez. Mint kiderült, az RTL a 24.hu-tól igazolt főszerkesztőt a híroldalához, egészen pontosan Bordás Gábor, a Közélet rovat eddigi rovatvezető-helyettese érkezik majd hozzájuk, belső forrásból pedig az is kiderült, hogy az rtl.hu-t fogják jelentősen átalakítani, hogy hírportálként tudjon működni – írja a Media1.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a híroldal mikor indulhat majd el, de a Media1 információi szerint még az országgyűlési választásokat megelőzően, tehát a közeljövőben számítani lehet erre. Szerintük ezt erősíti az is, hogy az RTL Magyarország megerősítette, hogy Bordás Gábor, az rtl.hu leendő főszerkesztője szeptember elsejétől tölti majd be új pozícióját. Kotroczó Róbert, az RTL Magyarország hírigazgatója elmondta, hogy Bordás személyében egy nagy szakmai múlttal rendelkező médiaszakember érkezik főszerkesztőként az RTL Magyarországhoz.

Szerinte az ő irányításával digitális platformjainkon is meg tudják majd őrizni azokat az értékeket, amelyekre büszkék – vagyis a hírek objektivitását, pártatlanságát, és legfőképpen a hírszerkesztők politikai függetlenségét. A videós híroldal szerkesztősége szervezetileg a hírigazgatósághoz tartozik, követi annak szakmai és etikai normáit, és továbbra is függetlenül és pontosan tájékoztat Magyarország és a világ legfontosabb közéleti eseményeiről. Kotroczó azt is hozzátette, hogy

az oldal szórakoztató szerepe változatlanul hangsúlyos marad, és továbbra is kínál majd az RTL Magyarország műsoraihoz kapcsolódó videós tartalmakat is.

Az elmúlt napokban egyébként nem ez az egyetlen változás az RTL Magyarországnál, kedden jelentették be azt is, hogy új székházba költöznek. Az RTL eddig a Média Center Camponában lakott Budatétényben, a következő székházuk viszont a Városligettel szemben lesz majd, mint közleményükből kiderült, a 2024-re kialakuló Liget Center épületkomplexumba költözik majd az RTL Magyarország központja és hírstúdiói.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!