Újabb 120 tő kannabiszt találtak a rendőrök Hódmezővásárhelyen

2021. július 18. – 10:49

Másolás

Vágólapra másolva

A hét elején a hódmezővásárhelyi nyomozók egy idős házaspárt és egy 27 éves fiatalembert fogtak el, akik egy tanyán több mint 350 tő, különböző fejlődési szakaszban lévő kannabisz növényt termesztettek. A Telex információit miszerint a 27 éves elkövető a hódmezővásárhelyi Fidelitas alelnöke, sem a rendőrség, sem a Fidelitas nem erősítette meg nekünk, de később Hódmezővásárhely polgármestere, Márki-Zay Péter ugyanezt az információt hozta nyilvánosságra. F. J. pénteken végül kilépett a Fidelitasból, és közölte, áll a vizsgálat elé.

Nos, azt nem tudni, hogy a Police.hu-n megjelent újabb kannabisz ültetvénynek van-e köze a korábbi esethez, mindenesetre az biztos, hogy a hódmezővásárhelyi rendőrök rászálltak a fűtermesztőkre. Ezúttal 120 tőt találtak a város egyik külvárosi, lakatlan házában, de a képek alapján a növények messze voltak attól, hogy még az idén beérjenek:

Fotó: Police.hu

Az üggyel kapcsolatban egy 32 éves helybeli férfit és annak 25 éves társát fogták el és hallgatták ki. Az idősebb férfit őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását, míg a fiatalabb szabadlábon védekezhet.

Velük szemben termesztéssel, jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.