Több munkával nem végzett időben a kivitelező, kevesebb vonatot tud fogadni az újra megnyitott Nyugati pályaudvar

2021. július 18. – 09:35

Másolás

Vágólapra másolva

Egy hónapos felújítási munkák után, vasárnaptól újra fogad vonatokat a Nyugati pályaudvar, de a Mávinform friss közleménye szerint

„a pályaudvaron több munkálatot nem fejezett be időre a kivitelező, így vasárnap reggeltől a megszokotthoz képest kevesebb vonatot tud fogadni az állomás. A végleges átadásig kisebb kapacitással működik a pályaudvar, a vonatforgalmat is korlátozták a munkálatok mielőbbi befejezése érdekében”.

Mint írják, vasárnap reggel 6 órától ezek az érvényes változások a közlekedési rendben:

  • A Szegedi InterCityk a Nyugati pályaudvar helyett Budapest-Kelenföldre érkeznek és onnan is indulnak Szeged felé, minden óra 51-kor. A szegedi vonalon egyébként vágányzári menetrend érvényes, Cegléd és Kiskunfélegyháza között pótlóbuszokra kell átszállni.
  • Lajosmizsei vonal: Az S21-es vonatok budapesti végállomása Kőbánya-Kispest. A Nyugati pályaudvarról az utasok a minden óra 23-kor Debrecen-Nyíregyháza felé induló IC-kel utazhatnak Kőbánya-Kispestig, az IC-k Kőbánya alsón is megállnak, ezen a szakaszon felármentesen vehetők igénybe. Az S21-es vonatok átszállás után, kb. 10 perces késéssel indulnak Kőbánya-Kispestről Dabas, Lajosmizse felé.
  • Cegédi vonal: A monori S50-es vonatok Kőbánya-Kispestre érkeznek és onnan indulnak Monor felé. Kőbánya-Kispestről minden óra 53-kor indulnak Monorra. A Nyugati pályaudvar és Kőbánya-Kispest közötti utazásra bármely vonat felármentesen vehető igénybe.

Pénteken Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója még nagy büszkén beszélt a pályaudvar felújításáról, a csúszásokról nem beszélt, mindössze csak annyit mondott el, hogy a csarnok augusztus végére készül el.

Kövess minket Facebookon is!