Helyreigazításra kötelezték a közmédiát a DK-s polgármesterről szóló tudósításuk miatt

2021. július 15. – 15:48

Másolás

Vágólapra másolva

Helyreigazításra kötelezte az M1 Híradóját a Fővárosi Törvényszék, miután a 2021. március 18-i adásukban azt állították, hogy Pestszentlőrinc és Pestszentimre DK-s polgármestere, Szaniszló Sándor kezdeményezte, hogy a kerületben fel nem használt kínai Sinopharm-vakcinákat visszaküldjék. A tudósítás címe az volt, hogy „Visszaküldték a kínai vakcinákat”. Erről a politikus számolt be Facebook-oldalán.

Az ítélet jogerőre emelkedésétől számított 5 napon belül főműsoridőben, a 19:30 órás Híradóban az alábbi közleményt kell leadniuk:

„A Híradó 2021.március 18-i egyik adásában valótlanul állítottuk, hogy a kerületi polgármester, Szaniszló Sándor döntése volt a fel nem használt kínai vakcinák elszállíttatása Budapest XVIII.kerületében. A fel nem használt kínai vakcinák begyűjtését a Fővárosi Oltási Munkacsoport vezetője kezdeményezte, e döntésbe beleszólása a kerületi polgármesternek nem volt, facebook posztjában az elszállítás tényéről tájékoztatta a lakosságot.”

Szaniszló még március közepén írta ki Facebook-oldalára, hogy a kerületi háziorvosok nem találnak jelentkezőket a Sinopharm vakcinára, ezért a kormány elszállíttatja a megmaradt készleteket. Azonban a közmédia és a fideszes lapok is úgy számoltak be a történtekről, hogy a polgármester küldte vissza a vakcinákat, emiatt pedig háborognak a XVIII. kerületiek. A Telex kérdésére a polgármester akkor elmondta, hogy Sára Botond kormánymegbízott tájékoztatta arról az orvosokat, hogy a fel nem használt vakcinákat átviszik oda, ahol be tudják adni másnak. A kerületbe érkezett 2680 adagból több százat nem sikerült beadni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!