A kormánymédia azzal támadja a DK-s polgármestert, hogy visszaküldte a kínai vakcinákat, pedig a kormány hívta vissza azokat

2021. március 18. – 20:39

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szaniszló Sándor, Pestszentlőrinc DK-s polgármestere csütörtökön azt írta ki a Facebook-oldalára, hogy a háziorvosok nem találnak jelentkezőket a Sinopharm vakcinájára, ezért a kormány elszállíttatja a megmaradt készleteket. Azt is írta, hogy azonnali oltóanyagpótlást kért Kásler Miklóstól, méghozzá ha lehet, az EU-ban is elfogadott vakcinákból. Nem sokkal később törölte a posztot.

A közmédia és a fideszes lapok is úgy számoltak be a történtekről, hogy a polgármester küldte vissza a vakcinákat, emiatt pedig háborognak a XVIII. kerületiek:

  • „Visszaküldte a kínai vakcinát a DK-s polgármester, erről szóló posztját törölte” (Hirado.hu)
  • „Visszaküldte a DK-s polgármester a kínai vakcinákat, a lakók tiltakoznak” (Mandiner)
  • „Tömegfelháborodás alakult ki Pestszentlőrincen, mert a DK-s polgármester elszállíttatja a kínai vakcinákat” (Origo)

A Telex megkereste a polgármestert, hogy valóban vakcinákat küldött-e vissza, illetve, hogy miért törölte a vakcinák elszállításáról szóló posztját. Szaniszló szerint nem ő küldte vissza a vakcinákat.

„A kerületi háziorvosok levelet kaptak dr. Sára Botond kormánymegbízottól, ami szerint a be nem adott vakcinákat átviszik olyan háziorvosoknak, akik azokat hamar be tudják adni a soron következő, regisztrált személynek”

– mondta a DK-s polgármester. A korábban a kerületi háziorvosokhoz érkezett 2680 adagból pedig több százat nem sikerült beadni – Szaniszló szerint a bizalom hiánya miatt.

„A kínai vakcinák beadásához 3-4 telefonhívásra volt szükség, 2600 oltóanyaghoz 9-10 ezer hívást kellett indítani úgy, hogy nem tudták az összeset beadni”

– mondta.

Egy csütörtök esti bejegyzésben pontosabban részletesebben kifejtette, miről írt korábban.

A fent említett lapok mind idéznek néhány kommentet, amikben a hozzászólók számonkérték a kerület vezetésétől, hogy ahelyett, hogy elküldték a kínai vakcinákat, miért nem kaphatták meg olyanok, akiknek megfelel a Sinopharm oltása.

„Sajnos erre nincs módunk, bárcsak lenne! (…) Nekem sajnos semmilyen ráhatásom nincs arra, hogy kiket oltanak be, hiszen a sorrendiséget is a kormány határozza meg.”

A posztot állítása szerint azért vonta vissza, mert 400-500 troll ráugrott, ezért fenntarthatatlan volt a poszt moderálása.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!