Döbbenetes képsorokat hozott nyilvánosságra a rendőrség egy jánoshalmi tanyáról, ahol több férfit is rabszolgaként tartottak

2021. július 15. – 08:55

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Megdöbbentő felvételeket közölt csütörtökön a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság egy olyan jánoshalmi tanyáról, ahol a gyanú szerint több férfit is rabszolgaként tartott szállásadójuk.

A rendőrök úgy találtak rá a lepusztult gazdaságra, hogy egy büntetőügyben tanúként hallgatták ki a tanya állatgondozóját, a 69 éves férfi pedig elmesélte, milyen körülmények között tartják fogva.

Kiderült, hogy a férfi és a tanya tulajdonosa tíz éve ismerkedtek meg. A vállalkozó munkát, lakhatást és teljes ellátást ígért, de egy idő után semmilyen fizetséget nem adott alkalmazottjának.

Többször bántalmazta áldozatát, aki ugyan próbált elmenekülni, de a gazda mindannyiszor visszahurcolta a tanyára, ahol a férfinak az alapvető tisztálkodásra sem volt lehetősége, majd egy idő után enni is alig kapott.

A férfi végül már egy fűtés nélküli abraktárolóban húzta meg magát, és előfordult az is, hogy az állatoknak szánt takarmányból evett, olvasható a Police.hu-n.

A nyomozók időközben azt is kiderítették, hogy a tanyatulajdonosnak nem csak egy áldozata volt. További két, nehéz helyzetben lévő férfi is hasonlóképpen járt. Mindkettejüknek munkát, ellátást, fizetséget ígért, ám a verésen és az emberhez nem méltó körülményeken kívül ők sem kaptak semmit. Egyikőjüket – egy 36 éves juhászt – ráadásul azzal is megfenyegette, hogy ha vallomást tesz ellene, meg fogja öletni.

A tanya tulajdonosát a rendőrök július 14-én fogták el. A 38 éves férfit több ember sérelmére elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka bűntettével, valamint kényszerítés hatósági eljárásban bűntettével gyanúsítják, és kezdeményezték letartóztatását. A nyomozók szakértők bevonásával azt is vizsgálják, hogy az állatok ellátása és tartása megfelelő volt-e.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!