A Telex kérdései: felmondott traumatológusok, Kásler hatáskörei, kismamák

2021. július 15. – 12:07

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Telex kérdései következnek. Joób Sándor kollégánk arról érdeklődött, mi áll a Magyar Közlönyben megjelent 10 pontos lista hátterében, amely azokat az elemeket tartalmazza, amiket elvesznek Kásler Miklóstól. Milyen trendbe illeszkedik ez, azért van-e, mert folytatódik az a folyamat, amelynek keretében az Emmi hatásköreit csorbítják? Gulyás Gergely szerint nincs szó ilyesmiről.

A Zala megyei traumatológián felmondott traumatológusokról azt kérdeztük, vajon van-e rá esély, hogy visszacsábítsák őket, jelenleg ugyanis nehézkesen oldható meg az ellátás. Gulyás szerint nem fogják tudni őket visszahívni, mert ezek az orvosok jóval a meghatározott bértábla feletti fizetést igényeltek, és ezt nem fogják nekik megadni.

Arról is érdeklődtünk, a pedofiltörvénnyel összeegyeztethető-e, hogy a Barátok közt egyik epizódjában két nő csókolózott. Gulyás szerint ezt a Médiahatóság hatásköre eldönteni.

Megkérdeztük, lesz-e arra lehetőségük a kismamáknak, hogy aki egy orvoshoz a terhessége idején magánrendelésre járt, ugyanennél az orvosnál szülhessen aztán az állami kórházban. (Ezt most ellehetetlenítik a hálapénz ellen hozott intézkedések.) Gulyás szerint ezt a helyzetet nem tervezik kezelni a továbbiakban sem.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!