Kövér László ma már nemmel szavazna az EU-ra, és zavarja a zöld őrület és az ellenzéki bolhacirkusz

2021. július 11. – 08:21

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ha a házelnök megszólal, nem szokta visszafogni magát, de vasárnap reggel a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában a szokottnál is keményebben üzent a liberalizmusnak, a poszthumanizmusnak és a zöld őrületnek.

Kezdjük egy szép alliterációval! Kövér szerint kő kövön nem marad itt semmi ha visszajönnek azok, akik régen kommunistáknak vallották magukat, ma pedig európaistáknak vallják magukat. Az Országgyűlés elnöke szinte minden nyilatkozatában eggyel tovább lép a Nyugat és az EU ostorozásában. Vasárnap reggel az EU jelenlegi állapotáról szólva úgy fogalmazott:

„néhány nagyarcú nyugati politikus szereti az orrunk alá dörgölni, hogyha most akarnánk belépni az unióba, akkor úgymond nem vennének fel bennünket az állítólagos jogállami problémáink, illetve a nézeteink és az értékekről vallott véleményünk miatt”.

Mint az MTI tudósításából kiderül, a házelnök azt mondta: ha most lenne népszavazás,

„én egészen biztosan nemmel szavaznék”.

Kövér azért egy picikét örül is az uniónak

Megjegyezte, a 2003-as csatlakozási népszavazáson sem jó szívvel szavazott igennel, de mindent egybevetve az volt a meggyőződése, hogy az EU-tagság Magyarországnak olyan új dimenziót nyit ki, ahol a saját nemzeti érdekei érvényesítésére egy kedvező, demokratikus és civilizált keretrendszert kap, amelyben ráadásul anyagilag sem jár rosszul. Kövér László elismerte, hogy ez mind a mai napig igaz, majd hangsúlyozta, távolról sem gondolja úgy, hogy jobb lenne Magyarországnak az unión kívül.

Na de aztán azért Kövér kiosztott mindenkit, akit csak ért a „brüsszeliek” közül, mint mondta a nácik és a kommunisták után egy újfajta totalitárius törekvés veri szét Európát, amit nevezhetünk hol liberalizmusnak, hol poszthumanizmusnak, hol mit tudom én micsodának, zöld őrületnek.

Kövér szerint

„agressziónak vagyunk kitéve, a normalitástól való olyan mértékű eltávolodást követelnek meg szinte normatív módon, ami nemcsak a magyarok ellenérzését váltja ki, hanem azt szerinte az európai emberek döntő többsége ellenszenvvel viseli el.”

Hogy mit is jelent pontosan a normalitás megvédése, és hogy miért osztja fel normálisokra és nem normálisokra a társadalmat a Fidesz, arról érdemes megnézni ezt a videónkat:

A házelnök szerint az erkölcsi kereteket nemcsak, hogy feszegetik, hanem szándékosan szétverik az európai baloldal képviselői, akik az Európai Néppártban ugyanúgy megtalálhatók, mint a szélsőbaloldalon, a kommunista pártokban.

Itthon is vannak baloldaliak

Brüsszel sötétben bujkáló, ide-oda beépülő baloldali képviselői mellett Kövér László a hazai ügyekre is rátért, hiszen azok, akik Brüsszelben az értékeinket támadják, itthon a rezsinket szeretnék megemelni. Kövér László ugyanis a 2022-es országgyűlési választásokról szólva arról beszélt, hogy napról napra nő a tét, ugyanis nemcsak az egyébként felemás rendszerváltozás vívmányait kell megvédeni jövőre, hanem olyan eredményeket is, mint a rezsicsökkentés és a családtámogatás szerteágazó rendszere.

Viszont tévednek azok, akik azt gondolták, hogy a házelnök szerint mindezt büntetlenül megtehetik. Nem. Mint fogalmazott, téves következtetést vontak le az ellenzéki képviselők a volt kommunista nómenklatúrából származó tagjaikkal együtt abból, hogy korábban semmiféle számonkérés, retorzió nem történt azokkal szemben, akik a diktatúrát addig a nemzet ellen fenntartották. Téves az a hiedelem, hogy a magyar többség megint eltűri egy terrorista kisebbség randalírozását ebben az országban.

Végül az ellenzéki honatyákat előszeretettel bírságoló házelnök a parlamenti akciókra utalva leszögezte: nem hajlandó eltűrni, hogy bolhacirkuszt csináljanak az Országgyűlésből és szántszándékkal sértegessék a képviselőtársaikat. Halkan jegyzem meg, mintha a „szántszándékkal sértegetés” néhány eleme felbukkant volna a terroristázó és kommunistázó rádiónyilatkozatban is, de természetesen az értékeinkért küzdő és mindenféle pártba beépülő baloldali erők elég általános kifejezés volt ahhoz, hogy senki ne húzza magára.

Varga Judit is üzent

A műsorban megszólalt Varga Judit is, aki úgy vélte, hogy az Európai Bizottság (EB), az Európai Parlament (EP) támogatásával, azt akarja, hogy Magyarország engedje be az LMBTQ-aktivistákat és -szervezeteket az óvodákba és az iskolákba. Varga Judit leszögezte: Magyarország ezt nem akarja. A törvény kapcsán van egy nagy európai agresszió a magyar kormány és Magyarország ellen – mondta.

A miniszter közölte, túl vannak az első, igen udvariatlan megkeresésen. Az EB általában két hónapos határidővel szokta a tagállamokat megkeresni, amikor úgy gondolja, hogy valamelyik jogszabálya nincs összhangban az uniós sztenderdekkel, ebben az esetben egyhetes határidőt kaptak. A június 23-i levélre 30-ig kellett válaszolni, ez meg is történt – tette hozzá. A miniszter szerint látni, milyen politikailag felfokozott környezetben dolgozik az EB, tehát egyértelmű, hogy ezt nem fogják kielégítőnek találni.

Arról, hogy a Fidesz melegellenes törvénymódosításának milyen következményei lehetnek itthon és az EU-ban is, ebben a videóban foglalkoztunk részletesen:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!