Kocsis Máté úgy panaszkodott a szegedi szúnyoghelyzetről, mintha nem az állam feladata lenne az irtás

2021. július 5. – 20:05

Másolás

Vágólapra másolva

Szegedre látogatott még június végén Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője és a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke, aki a kirándulás után arról posztolt Facebook-oldalán, hogy a városban sok a szúnyog, kevés a térfigyelő kamera, zűrös a városvezetés, de erősödik a jobboldal.

Kocsis Máté egyedül arról feledkezhetett meg az RTL Híradó riportja szerint, hogy 2014 óta (jobb esetben) egyedül a Belügyminisztérium felügyelete alatt álló Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság lenne a felelős a szúnyogirtásért, nem pedig a szegedi önkormányzat.

„Kocsis Máté, amikor ezt a nyilatkozatot tette, hogy sok a szúnyog, azzal igazából a kormányt kritizálta”

– mondta az RTL-nek Szeged gazdasági alpolgármestere, Kovács Tamás. A riportban arról is beszámolnak, hogy hiába állami feladat a gyérítés, így is szükség van az önkormányzat beavatkozására. Ugyanis míg a katasztrófavédelem csak június 22-én tudta elkezdeni az irtást a város felett, a szegedi városvezetés egy héttel előbb, már június 15-én elindította a repülőket – a saját költségvetéséből.

„A katasztrófavédelem nincs a helyzet magaslatán, gyakorlatilag nyolc éve ők kellene, hogy elvégezzék Szeged területén belül is a szúnyoggyérítést. Ehhez képest azt látjuk, hogy nem tudtak felnőni a feladathoz, így a lakossági bejelentések és a saját méréseink alapján – amikor szükséges – elvégezzük a katasztrófavédelem helyett”

– mondta Kovács Tamás. Az RTL megkereste a Fidesz-frakciót és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságot is, hogy Kocsis Máté beszámolt-e a belügyi szervnek a szegedi szúnyoghelyzetről – azonban míg Kocsis pártja nem reagált, a katasztrófavédelem igen: „Nem érkezett a Fidesz frakcióvezetőjétől jelzés” – írták válaszukban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!