Júniusban rekordot döntött a kerékpárosok száma Budapesten

2021. július 05. – 18:02

Júniusban rekordot döntött a kerékpárosok száma Budapesten
I bike Budapest rendezvény 2021. június 26-án – Fotó: Huszti István / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Idén júniusban rekordot döntött a kerékpárosok száma Budapesten. Az előző havi bringás forgalom nemcsak a tavaly júniusit múlt felül, hanem a XXI. században eddigi csúcstartó hónapot, 2020 júliusát is – írja a Magyar Kerékpárosklub közleménye.

2021 júniusában 418 573 elhaladást mértek a BKK forgalomszámláló eszközei, ami mintegy 23 százalékkal nagyobb a tavalyi júniushoz, és 6.5 százalékkal több a csúcstartó 2020 júliushoz képest. A budai rakpart Bem téri szakaszán, a Hungária körúti és az Árpád hídon vezető kerékpárutakon minden idők legforgalmasabb hónapja volt az idei június. Ezeken a helyeken napi rekordok is megdőltek a nyári útfelújítások kezdete környékén.

  • A legnépszerűbb útvonal a budai rakparti kerékpárút, itt 175 852 elhaladást mért a számláló, ami mintegy 28 százalékkal több a tavaly júniusinál.
  • Az Árpád hídon 94 562 kerékpározót mérték júniusban, ami majdnem 20 százalékos növekedés az egy évvel korábbihoz képest.
  • A Hungária körút 50 326 kerékpározója 25 százalékos növekedés az előző év azonos hónapjához képest.
  • A Múzeum körúton egy irányban mért 59 667 kerékpáros mintegy 20 százalékkal több a tavaly júniusinál
  • A Csepelre vezető Weiss Manfréd úton 11,5 százalékos növekedést jelentett az ott elhaladó 38 166 kerékpározó.

Június 26-án mintegy tizenötezer bringás vett részt az I bike Budapest rendezvényen.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom