Hadházy Ákost támogatja a Kétfarkú Kutya Párt a zuglói előválasztáson

2021. július 5. – 13:39

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) hétfőn bejelentette, hogy beállnak Hadházy Ákos mögé a zuglói előválasztáson. A Momentum támogatásával induló, korábbi LMP-s és fideszes politikus ellenfele az MSZP–Párbeszéd színeiben induló, a DK és a Jobbik által is támogatott Tóth Csaba lesz, aki a választókerület jelenlegi képviselője a parlamentben.

„Tóth Csaba végül is annyira nem gáz. Máshol is előfordult, hogy eltűntek képviselők, az, hogy a feleségének a cége besegít a zuglói önkormányzatnak, szintén egy remek dolog, és rengeteg emberrel gyarapította az MSZP párttagságát Vas megyében, ami szintén becsülendő”

– ironizált az MSZP-s politikushoz köthető kétes ügyeket listázva Kovács Gergely pártelnök az MKKP Facebook-oldalára feltöltött videón.

Frissítés!

Tóth Csaba a cikk megjelenése után közölte, hogy bár az MKKP elnöke a videóban például nevét viselő pólójával célozgat rá, de semmi köze nincs a korábbi zuglói Sápi Attila (köztudomású tényként ismert vagy más) önkormányzati képviselő eltűnéséhez. Tóth visszautasít minden olyan valótlan állítást és a Kétfarkú Kutya Párt videójába látható hamis, burkolt célzást, hogy neki Sápi Attila zuglói képviselő eltűnéséhez bármi köze lenne. És a cikkben idézett Kovács Gergely, a Kétfarkú Kutya Párt elnökének videós nyilatkozatában foglaltakkal szemben Tóth Csaba felesége és/vagy feleségének a cége soha, semmilyen jogviszonyban nem állt sem a zuglói, sem pedig más önkormányzattal, így teljes mértékben megalapozatlan és valótlan a „feleségének a cége besegít a zuglói önkormányzatnak” állítása.

„Viszont úgy látjuk, hogy a szavazóinknak azért ez nem megy le a torkán, szóval mi az előválasztáson Zuglóban Hadházy Ákost támogatjuk” – jelentette ki a videó végén Kovács. A mostani az első alkalom a párt történetében, hogy beállnak egy olyan jelölt mögé, aki nem függetlenként indul.

A Telexnek a pártelnök elmondta, hogy nem kereste meg őket Hadházy, maguktól döntöttek a Momentum színeiben induló képviselő támogatása mellett. Kovács szerint egyértelmű volt számukra, hogy beállnak Hadházy mögé, hiszen elég összevetni a Tóth Csabát övező kétes ügyeket azzal, hogy mi mindent csinált az elmúlt években a korrupció felszámolása érdekében a trafikmutyit is leleplező politikus. Arról egyelőre nem határoztak, hogy más választókerületekben is beállnak-e majd más pártok jelöltjei mögé.

Kovács amúgy rosszallja, hogy nem valósulhat meg a valódi előválasztás, mivel az ellenzéki pártok előre lebeszélik egymás között, hogy kiket léptessenek vissza, és ki mögé álljanak be, ahelyett, hogy mindenki indítana jelöltet, és a választók dönthetnék el, hogy ki legyen majd az ellenzéki jelölt az áprilisi választáson.

Zugló a Kutyapárt egyik legerősebb kerületének számít, a 2019-es önkormányzati választáson a XIV. kerület volt az egyike annak az négynek, ahol sikerült bejuttatniuk egy párttagot az önkormányzatba (Ferencvárosban az alpolgármestert is ők állíthatták).

Kovács Gergely mögött, a videó hátterében az látszik, hogy egy férfi gödröt ás, amivel a pártelnök szavaival élve „elképzelhető, hogy arra a 2019-ben kiszivárgott hangfelvételre akartak utalni”, melyen Karácsony Gergely arról beszélt, hogy Tóth Csaba fenyegeti a családját, és elássák, ha ő visszamegy Zuglóba. Karácsony később tagadta, hogy a képviselő valaha megfenyegette volna a családját, állítása szerint a felvételen egy zuglói gazdasági szereplőre utalt, nem Tóthra.

Karácsony a Tóthtal és a zuglói MSZP-sekkel való konfliktusa ellenére (a főpolgármester szerint zuglói polgármestersége idején összefogtak ellene a helyi MSZP-sek a fideszesekkel, többek között a zugló parkolási mutyi ügyében) végül beállt az MSZP-s képviselő mögé Hadházyval szemben.

A szekszárdi Hadházyt azért indítja el Zuglóban a Momentum, hogy leszámoljanak az MSZP-s irányítású kerületben dúló korrupcióval, ugyanis szerintük „minden Zuglóba került száz forintból negyvenet ellopnak”. Hadházy mögé korábban beállt a Márki-Zay Péter-féle Mindenki Magyarországa Mozgalom és a Civil Zugló Egyesület is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!