760 forintos tanári órabért kínál egy II. kerületi tábor

2021. július 4. – 10:18

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Napi bruttó 8 ezer, nettó 5320 forintot kereshet az a tanár, aki elvállalja a reggel 9-től délután 4-ig tartó gyerekfelügyeletet egy II. kerületi nyári táborban, írja a 24.hu a hirdetés alapján, amely a lap szerint több pedagóguscsoportban is felzúdulást keltett. A pedagógushallgatóknak bruttó 6 ezer forintot ajánlanak ugyanezért. A táboroztatással, amelynek a helyszíne a Klebelsberg Kultúrkúria, az önkormányzat kötelező feladatot lát el.

A 24. hu megkereste Őrsi Gergelyt, a II. kerület MSZP-s polgármesterét az ügyben. Őrsi azt mondta, hogy amikor értesült a bruttó 8 ezer forintos napi bérről, megkérte a II. Kerületi Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft.-t, hogy rendezzék ezt a helyzetet, és tárgyaljanak a tanárokkal a bérekről, a tárgyalás pedig jelenleg is zajlik.

A lapnak Gosztonyi Gábor, a Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke azt mondta: a nyári táboroztatásért nagyon kevés helyen fizetnek többet bruttó 1500 forintos órabérnél a pedagógusoknak, de sokan ennyiért is elvállalják a munkát, ami Gosztonyi szerint jól jelzi a pedagógusok megalázó, kiszolgáltatott helyzetét.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!