G. Fodor a szamárlétrát végigjárva otthagyja a Századvég Alapítvány elnöki székét

2021. július 1. – 13:35

frissítve

G. Fodor a szamárlétrát végigjárva otthagyja a Századvég Alapítvány elnöki székét
G. Fodor Gábor Fotó: Huszti István / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Tizenöt év után otthagyja a Századvég Alapítványt G. Fodor Gábor. A fideszes think tank megmondóembere a Facebookon jelentette be, hogy az elnöki pozíció után Schmidt Mária hívására a XXI. Század Intézet stratégiai igazgatójaként folytatja. G. Fodorral készült interjúnkat itt olvashatja.

„Másfél évtizede teszem a dolgomat a Századvég Alapítvány kötelékében. A szamárlétrát végigjártam: voltam junior elemző, elemző-kutató, kutatási igazgató, 2011-től stratégiai igazgató, 2016 nyarától elnökhelyettes, végül 2018 októberétől elnök” – írta G. Fodor.

Szakításról azonban nincsen szó. A politikai elemző szerint – aki nemrég Orbán-szabály címen írt könyvet a Fidesz-kormány elmúlt 11 évéről – ugyan új szakasz indul az ő életében és a Századvég életében is, ám a kapcsolat nem szakad meg: az alapítvány kuratóriumának főtanácsadója lesz.

„A Századvég elnökeként arra vállalkoztam, hogy politikai »hegyet«️ adok az intézménynek, és segítem az Alapítványt annak a célnak az elérésében, hogy a stratégiai kutatás és politikai értelmezés meghatározó intézménye legyen” – írta G. Fodor. A Telexnek adott interjúban kérdésként felmerült, hogy nem szorul-e háttérbe az elemző, aki rendszeresen találkozik Orbánnal. Elvégre az általa indított, a fiatalok megszólítását célul kitűző 888.hu mellett elindult a Pesti TV, szintén ezzel a feladattal, és G. Fodor műsora is lekerült a Hír TV-ről.

A kormányközeli elemző szerint szó sincs kiszorításról, a 888.hu betöltötte az induláskor kijelölt funkciót, még ha mostanra meg is változott a médiatér. A Hír TV pedig folyamatos átalakulásban van, a műsor inkább a koronavírus miatt került le.

Bejegyzése alapján az elnöki székből való távozását sem tekinti háttérbe szorulásnak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!