Demeter Szilárd beült a Mol-részvények egy részét kezelő alapítványba is

2021. július 1. – 22:15

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója az ATV Egyenes beszéd című műsorában jelentette be, hogy kik kapnak helyet a Mol-Új Európa Alapítványt irányító kuratóriumban. Az alapítvány nagyjából a Mol tízszázaléknyi részvényét kezeli, aminek felét az államtól kapja, felét a vállalattól, a működést pedig a részvények hozama fedezi.

A tavasszal létrehozott alapítvány feladata a Mol társadalmi felelősségvállalásának, illetve közhasznú támogatásainak irányítása lesz, különösen az egészségügy, a sport, a kultúra és a környezetvédelem területén. Nem kerül át a vállalat teljes támogatási rendszere az alapítványba, de a túlnyomó része igen.

A Hernádi által felsorolt kuratóriumi tagok a cégvezető szerint olyan emberek, „akik garanciát jelentenek személyükben is”. A kuratórium elnöke Miklósa Erika operaénekes lesz. A PIM-igazgató kormánybiztos, Demeter Szilárd is pozíciót kapott a kuratóriumban, Hernádi méltatta, hogy Demeter komoly változásokat hozott máris a kulturális életbe. (Ahol egyébként egy másik új alapítvány, a 600 milliós alaptőkével indult Magyar Kultúráért Alapítvány vezetésében is részt vesz.)

Demeter Szilárd, a Petőfi Sándor-emlékévről tartott sajtótájékoztatón június 1-jén – Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Demeter Szilárd, a Petőfi Sándor-emlékévről tartott sajtótájékoztatón június 1-jén – Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Bekerült még a korábban Molnál dolgozó Molnár-Bánffy Kata kommunikációs szakember, a konzervatív Képmás magazin lapigazgatója, valamint Bacsa György és Világi Oszkár molos vezetők is. Az alapítvány felügyelőbizottságában Kemény Dénes vízilabdázó, Janó Márk Ádám államtitkár és Szollár Domokos, a Mol-csoport kabinetfőnöke ülnek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!