Két év alatt sem készült el a babócsai iskola felújítása, ezalatt elvitték a tanulók ötödét

2021. június 30. – 09:16

frissítve

Két év alatt sem készült el a babócsai iskola felújítása, ezalatt elvitték a tanulók ötödét
Fotó: Atádhír

Másolás

Vágólapra másolva

A helyiek szerint elég lett volna csak tatarozni és szigetelni a babócsai Gábor Andor Általános Iskola épületét, emellett azonban iskolabővítésről is szólt az 1,1 milliárdos uniós pályázat, amit az APM Construct Kft. nyert el. Az épületet 2019 májusában kapták meg a kaposvári tankerülettől, és a munkálatok még mindig nem fejeződtek be, a gyerekek pedig azóta egy korábbi gyógyszertári épületben és a plébánián tanulnak. A tankerület pereskedik a kivitelezővel, fel is mondták a szerződést velük még előző év őszén, mert jelentős elmaradásba kerültek, nem haladtak a munkálatok, holott az eredeti dátum szerint már 2020 nyarán végezniük kellett volna. A babócsaiakat már nagyon frusztrálja a helyzet, a polgármester pedig nem tud semmit – írja a Népszava.

„Fogalmunk sincs, ez meddig lesz még így (… ) A tankerülettől nem kapunk semmilyen hivatalos információt, csak hallomásból tudunk ezt-azt, például, hogy valamikor mostanában jár le a pályázati határidő. Így a legjobb esetben is csak ősz végén indulhat meg újra a munka. Hát nézzen körül, először el kell takarítani ezt a rengeteg szemetet, hogy valaki akár egy szöget is be tudjon verni” – mondta Jáger Gábor polgármester a lapnak. Jágert 2019-ben választották meg, így megörökölte az önkormányzati választást megelőző projektet.

Az iskolába most csak 120-an járnak a Népszava szerint, a tanulók ötödét az elmúlt másfél évben vitték el a szülők az oktatási helyszínek miatt. A tankerület gazdasági vezetője, Sinka Szilvia a felújításról azt mondta: soron kívül elvégeztették az állagmegóvási munkákat a további károk elkerülése érdekében. Elismerte azt is, hogy a kivitelezővel szemben pert indítottak, május 25-én pedig újabb kivitelezői pályázatot írtak ki, ami július elején jár le.

„A szerződés aláírásától számított 270 napon belül be kell fejeződniük a munkálatoknak”

– mondta. Rövid fejszámolás alapján tehát az látszik, hogy talán jövő tavaszra, az átadáshoz képest három évvel később elkészülhet a babócsai iskola felújítása.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!