Másfél év alatt sem készült el a babócsai iskola felújítása, felmondtak a kivitelezőnek

2020. november 5. – 11:00

frissítve

Másfél év alatt sem készült el a babócsai iskola felújítása, felmondtak a kivitelezőnek
Fotó: Atádhír

Másolás

Vágólapra másolva

Azonnali hatállyal felmondta az APM Construct Kft.-vel kötött szerződést a Kaposvári Tankerületi Központ, mivel közleményük szerint a vállalkozó többszöri felszólításra sem volt hajlandó a munka folytatására, annak csak kisebb részét végezte el.

Az Atádhír még augusztusban írta, hogy a Somogy megyei iskola felújításának már a mostani tanévre el kellett volna készülnie, ám a bő egymilliárdos beruházás ennek a közelében sem járt akkortájt. És azóta sem. Az illetékes tankerületi központ megkeresésükre akkor azt mondta, kezdeményezik a végdátum módosítását 2021. január 27-re. A területet 2019. májusban adta át a tankerületi központ a kivitelezőnek, a diákok a késedelem miatt már a második tanévre kényszerültek a plébániára és az egykori gyógyszertár épületébe.

Az MTI-ben megjelent hír szerint az EFOP-4.1.2-17-2017-00032 számú, „Infrastrukturális fejlesztés a Gábor Andor Általános Iskolában” című, a babócsai iskolafelújítás projektjének kivitelezési szerződésének felmondása miatt soron kívül intézkedtek a munkaterület visszavételéről, és a kivitelezési szerződésben rögzített valamennyi jogukat érvényesíteni kívánják.

Mint írják, a beruházás 25% részteljesítése még megtörtént, az azóta eltelt időszakban azonban a kivitelező jelentős elmaradásba került. A vállalkozót többször is felszólította a tankerületi központ és a műszaki ellenőr „a kapacitások jelentős növelésére, a munkavégzés fokozására, illetve a munkaterületen felhalmozódott hulladék kezelésére.” A hulladékkezelés elmulasztása miatt kötbér megfizetésére is felszólították a kivitelezőt.

A cég idén májusban a véghatáridő módosítását kérte, az elmaradás fő okának a koronavírus miatti késedelmet jelölte meg. A teljesítési határidő meghosszabbítását azonban az illetékes hatóság nem támogatta, mert nem találta megalapozottnak a késedelem indokát, mivel a területen hónapok óta nem folyt tényleges munkavégzés. A tankerületi központ azt írja: továbbra is elkötelezettek a projekt megvalósítása mellett, ezért intézkednek is. Az ügyben kerestük a kivitelezőt, amint megkapjuk válaszát, frissítjük a cikket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!