Szakács Lászlót is kizárták az MSZP-ből

2021. június 27. – 09:10

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szakács Lászlót, a párt korábbi elnökhelyettesét is kizárták az MSZP-ből, pár nappal a volt elnök, Molnár Gyula kizárása után, írja az atv.hu.

Szakács a lapnak azt mondta, pénteken meghallgatta őt a testület, szombaton pedig megkapta az MSZP Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsának határozatát, ami a kizárásáról szólt. Azt is mondta, nem valószínű, hogy fellebbez a határozat ellen, inkább a választókerületére akar koncentrálni, ahol a DK jelöltje lesz, akit a Jobbik is támogat.

Szakács egy hete éppen az autópályán tartott Komlóra, amikor a pártelnök, Tóth Bertalan felhívta, és közölte vele: a párt elnöksége úgy döntött, mégsem indítja jelöltként az ellenzéki előválasztáson. A hivatalos indok szerint azért döntöttek így, mert a DK pécsi vezetője (ebben a körzetben országgyűlési képviselő Szakács) azt mondta, a DK Szakácsot jelöli, támogatja. Ebből azt feltételezték, hogy Szakács átül a DK frakciójába. Azt is mondták neki, hogy szerintük „baj van” a Facebookjával, mert kevés rajta az MSZP-s hír, és távol tartja magát a miniszterelnök-jelöltektől.

A történtek miatt Szakács felfüggesztette párttagságát az MSZP-ben, és akkor a Telexnek azt mondta: „Én a választást meg szeretném nyerni, de az MSZP ezt tőlem elvette, úgy, hogy meg sem kérdeztek róla. Kell találnom egy pártot, ami jelöl a választásokon”.

Gyurcsány Ferenc, DK-elnök ezután találkozásra hívta Szakácsot, aki végül a DK jelöltje lesz, jobbikos támogatással Pécs és Komló környékén, Baranya megye 2. számú választókerületében az ellenzéki előválasztáson.

Pár napja az MSZP volt elnökét, Molnár Gyulát is kizárták a pártból, szintén a DK-s szál miatt. Molnár a Facebookján erről azt írta, „több mint 30 év után egy 25 perces etikai bizottsági ülés vetett véget az MSZP-ben viselt tagságomnak. A döntést a sajtóból tudtam meg, a határozatot, az indoklást még mindig nem láttam”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!