Sokkoló felvétellel mutatják meg a vízimentők, hogy miért fontos a mentőmellény, belefulladt a Balatonba egy külföldi férfi

2021. június 27. – 20:31

Másolás

Vágólapra másolva

Sokkoló szonáros felvételt osztott meg egy vízbe fulladt emberről Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke. A fiatal külföldi férfi pár napra érkezett a Balaton déli partjára, itt bérelt egy SUP-ot a strandon. Mint később kiderült, vélhetően nem tudott jól úszni, helyismerete se volt, de nem vett fel mentőmellényt – mondta a Telexnek a vízimentő.

A közelben strandolók csak annyit láttak, hogy előbb hason fekve hajtotta magát a SUP-on, aztán egyszer csak eltűnt a deszkáról a mélyebb vízben.

Már nem tudták megmenteni a vízimentők, csak a holttestet találták meg a Balaton mélyén vasárnap.

Szonáros felvétel a Balaton déli partján 2021. június 27-én – Fotó: Bagyó Sándor /
Szonáros felvétel a Balaton déli partján 2021. június 27-én – Fotó: Bagyó Sándor /

„Elkerülhető lett volna a tragédia, ha felveszi a mentőmellényt” – hangsúlyozta Bagyó, és nem ez az első ilyen haláleset. Pár hete a Balaton egy másik részénél kajakozott be egy férfi mentőmellény nélkül az esti órákban. Felborult a kajakja, és nem tudott kiúszni, neki is csak a holttestét találták meg a vízimentők.

Azt lenne fontos Bagyó szerint megérteni, hogy a mentőmellény egyáltalán nem ciki, hanem sokkal inkább vagány. Azok is felveszik, akik egyébként magabiztosan tudnak úszni, például a vízimentők, profi vitorlázók se szállnak anélkül vízre. A vízimentő arról beszélt a Telexnek, hogy szerinte ugyanolyan szemléletformáló kampányra lenne szükség, mint ahogy az autókban is kötelező biztonsági övet használni.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!