Kikerült a Momentum a pécsi városvezetésből, mert a kizárt polgármester saját pártszövetséget alapít

2021. június 26. – 21:16

Másolás

Vágólapra másolva

Péterffy Attila pécsi polgármester és támogatói (MSZP, DK, Jobbik, Öttorony) Pécs Jövőjéért néven új pártszövetséget hoztak létre, így tulajdonképpen kizárták a Momentumot és a korábbi alpolgármestert, Bognár Szilviát – írja a Szabad Pécs. Ezt azért tették, mert az eddigi ellenzéki pártszövetség, a Mindenki Pécsért Egyesület pénteken kizárta tagjai közül a polgármestert és támogatóit.

Az esetről ebben a cikkben írtunk részletesebben.

Az új frakciószövetségben 14 képviselő van, ami pont elég a minősített többséget igénylő kérdése megszavazásához.

„A város vezetésében eddig is felelősen eljáró 14 képviselő, és az őket jelölő DK, Jobbik, MSZP, Öttorony frakciók mostantól Pécs Jövőjéért néven, frakciószövetségben fognak az eddigiekhez megszokott lendülettel, elszántsággal és kitartással dolgozni a városért, a városban élőkért, a Pécsiekért”

– írták közleményükben.

A közlemény egyértelművé teszi, hogy kizárták a városvezetésből a Momentumot és Bognár Szilviát, bár ez már akkor is sejthető volt, amikor a Momentum három képviselője és Bognár nem írták alá az új frakciószerződést. A Szabad Pécs úgy tudja, hogy az új szövetség vezetője a DK-s Kunszt Márta lehet majd.

Péterffy Attila és a Pécs Jövőjéért frakciószövetség közleményét a Szabad Pécs cikkében olvashatja el.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass