Megérkeztek az első szállodahajók Magyarországra

2021. június 25. – 11:15

Másolás

Vágólapra másolva

Csütörtökön megnyitottuk a határokat a szomszédos országok felé és ennek köszönhetően az első két szállodahajó megérkezett Magyarországra – közölte a kormányszóvivő a közösségi oldalára feltöltött videójában.

Szentkirályi Alexandra azt mondta: ezek a hajók tavaly szeptember óta nem tudtak Magyarországra jönni a járványhelyzet miatt, és a hazai turisztikai szektorból hiányoztak azok a turisták, akik ilyen a hajókon utaztak volna. Mint mondta,

a most érkezett két szállodahajón több mint 300 turista utazik és Budapest mellett Mohácson és Esztergomban is megállnak.

Szentkirályi szerint azzal, hogy az ehhez hasonló lépéseknek köszönhetően újra tudjuk indítani a turisztikai szektort, újra tudnak indulni az erre épülő vállalkozások, például az éttermek, a városnéző buszok és az idegenvezetés.

Legkorábban jövő tavaszra állhat helyre a turizmus forgalma Budapesten, derült ki azon az áprilisi online konferencián, amit a Fővárosi Önkormányzat városarculati és turisztikai cége, a Budapest Brand szervezett. A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke akkor azt mondta, hogy a turizmus talpra állásának üteme nagyban függ attól, hogy az Európai Unió mikor és hogyan engedélyezi az unión kívüli turisták beutazását. Addig is fontosnak tartja, hogy Budapest minél több turistát vonzzon a környező országokból. A Budapest Airport Zrt. légitársaság fejlesztési és kereskedelmi tervezési vezetője szerint a légi forgalom csak évek múlva fog helyreállni. A reptéri üzemeltető cégek nemzetközi szervezete, az Airports Council International 2024–25-re becsüli, hogy teljesen helyreáll a járvány előtti forgalom Európában.



Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!