Gyurcsány azt ígéri, minden fideszes provokátor képét kiteszik a Facebookra, ha DK-sokat bántanak

2021. június 25. – 14:37

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke azt ígéri, hogy a közösségi médiában minden olyan ember fotóját közzé fogják tenni, aki a DK kampányoló tagjait, aktivistáit vagy politikusait bántalmazza. „Aki fenyeget, vagy akár egyetlen DK-st is bántani mer, azt pedig fel fogjuk jelenteni” – írta Facebook-bejegyzésében a párt elnöke.

Gyurcsány azután tette ezt a kijelentését, hogy szerdán Dunaújvárosban egy – állítása szerint – fideszes tüntető megütötte egy kolléganőjét, aki a telefonjával felvételeket készített a DK rendezvényéről és az azt zavaró tüntetőkről.

„Ugyanez megismétlődött Dombóváron, ahol egy kollégámat ugyancsak azért ütötte meg egy kormánypárti szimpatizáns, mert felvette, hogyan provokálja a rendezvény résztvevőit. A felvételeknek hála mindkét ügyben büntetőfeljelentést tudunk tenni, és meg is tesszük. Tanulják meg a fideszesek is, hogy következménye van a viselkedésüknek. Nemcsak az övék ez az ország, hiába tanítja nekik ezt a jelenlegi miniszterelnök” – írta a DK elnöke.

„(…) minden fideszes tüntetőre, provokátorra és hepajkodóra két kamera fog jutni, hogy a rólatok készült fotók és videók itt virítsanak majd a Facebookon – akár tetszik nektek, akár nem”

– írta Gyurcsány.

A DK politikusa, Vadai Ágnes azt írta a Facebook-oldalán, hogy a tömegrendezvények résztvevői a részvételükkel beleegyeznek abba, hogy az eseményen fotók készülhetnek róluk, és a fotók közléséhez nem kell külön engedélyt kérni tőlük.

Frissítés 19:31: A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a Telex megkeresésére közölte, hogy a dunaújvárosi esettel kapcsolatos bejelentés vagy feljelentés a rendőrség válaszadásáig nem érkezett a Dunaújvárosi Rendőrkapitánysághoz.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!