Fogyasztóvédelmi eljárás indul a sugar daddyket ajánló társkereső oldal reklámjai miatt

2021. június 24. – 15:01

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Májusban indított harcot a főváros a sugar daddyket fiatal nőknek ajánló társkereső oldal ellen, miután a szolgáltatást Budapesten több helyen, egyebek mellett megállókban is hirdette a Milliomos.hu. A plakát egyértelműen belőtte a piaci szegmenst: fiatal nőket és idős, gazdag férfiakat hoznak össze. (A sugar daddy az idős gazdag embert jelenti, aki fizet a fiatal lányokkal fenntartott kapcsolatokért.)

„Szándékunkban áll az összes ilyen plakátot eltávolítani. Magyarországnak is fel kell zárkóznia azon országok sorába, melyek egyértelműen és határozottan lépnek fel a különböző sugardaddy-társkereső cégek ellen” – mondta akkor Gy. Németh, aki szerdán újabb fejleményről számolt be a Facebookon.

Történt ugyanis, hogy az alpolgármester megkereste Sára Botondot, Budapest Főváros kormánymegbízottját, aki néhány hét elteltével válaszában arról tájékoztatta: közérdekű bejelentés nyomán hatósági ellenőrzést indítottak a cég ellen. Adatokat kértek be arra vonatkozóan is, hol helyezték el a problémás plakátokat, mire azt a választ kapták a cégtől, hogy kizárólag Budapesten kívül. A fentiek alapján a fogyasztóvédelmi főosztály eljárást indít a cég ellen, és ha jogsértést találnak, intézkednek a következményekről.

A társkereső oldal ügyvezetője korábban azt mondta: lépéseket tesznek, ha bárki eltávolíttatná hirdetéseiket. Bándli Renátó legfőbb érve, hogy a „hasonló piaci szegmensben” hirdető más oldalak plakátjai is kint maradhattak. A Ferenciek terén mindenesetre már nincsen ott a sugardaddy-társkereső kampány plakátja – fűzte hozzá Gy. Németh.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!