Jogerős: 11 év 8 hónapot kapott az óbudai iskola egykori pedofil portása

2021. június 23. – 10:19

Másolás

Vágólapra másolva

Helyben hagyta az elsőfokú ítéletet a Fővárosi Ítélőtábla annak az óbudai portásnak az ügyében, aki a Dr. Béres József Általános Iskolában molesztálta négy éven át a gyermekeket,. A hatvanas éveiben járó L. Tibor ellen 2020 augusztusában emelt vádat a Fővárosi Főügyészség, most pedig jogerősen 11 év és 8 hónap fegyházbüntetésre ítélték. Emellett 10 évre eltiltották a közügyektől, végleges hatállyal pedig minden olyan foglalkozás és tevékenység végzésétől eltiltották, ahol 18. életévet be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezhetné, vagy ilyen személlyel hatalmi, illetve befolyási viszonyba kerülne.

A férfi 2015 és 2019 között rendszeresen arra vett rá 7 és 11 év közötti lányokat, hogy az általa szervezett foci és zsonglőr edzéseken, a beosztásában üzemeltetett kazánházban, jelenlétében öltözzenek át, illetve a szünetekben minél többször látogassák meg. Ilyenkor „súlyosan szeméremsértő módon a sértett kislányokat testszerte, ruhájuk alá nyúlva simogatta, puszilgatta, minél közelebbi testi kontaktust igyekezett kialakítani velük, bizalmukba férkőzve” – írja közleményében a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség.

A férfi a nyári táborozásokon is így viselkedett a rábízott lányokkal. A férfit már 2020 szeptemberében letartóztatták. A férfi az előkészítő ülésen, 2020. november 8-án teljes körű beismerő vallomást tett, a tárgyalás jogáról lemondott. Bűnösnek mondták ki 5 rendbeli folytatólagosan elkövetett szexuális erőszakban, 4 rendbeli kiskorú veszélyeztetésében. Az elsőfokú ítélet ellen a férfi és védője fellebbezett enyhítésért, de a döntést május 5-én helyben hagyta a Fővárosi Ítélőtábla.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!