Hét évvel az alapkőletétel után végre elkészült a gazdagréti tanuszoda

2021. június 21. – 15:21

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Bár kezdetben 2015-re ígérték, végül csak felépült a gazdagréti tanuszoda. Újbuda országgyűlési képviselője, Simicskó István a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy hét évvel az alapkő letétele után, 2021. június 21-én végre átvágták a nemzeti színű szalagot, és ezzel átadták az új uszodát.

„Újbuda lakossága több mint 30 éve várja ezt a pillanatot. Nekem személy szerint 7 éve nem telt el úgy hét, hogy ne érdeklődjek valakinél személyesen, telefonon, levélben, mégis mikor kerülhet rá sor. Nos, kedves gazdagrétiek, újbudaiak nagyon jó hírem van, holnaptól szabad a pálya, akarom mondani a pályák” – írta Simicskó, aki mellett Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is ott volt az átadón. A sportszakmát Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke és Darnyi Tamás képviselte az eseményen.

Az Indexen 2016-ban írtunk riportot a gazdagréti lakótelepre tervezett tanuszodáról. A Gazdagréti út és Angyalka utca sarkán lévő területen végül csak tavaly tavasszal kezdődött el az építkezés, és arra lehetett számítani, hogy idén augusztusra végre felépül az uszoda. Ezen a határidőn sikerült jó 1,5 hónapot faragni.

Az uszodát elsősorban a közeli általános iskolák diákjai használják majd. Csak a harmadik próbálkozásra sikerült eljutni egy érvényes közbeszerzés lezárásáig, amit a Laterex Építő Zrt. nyert meg nettó 870 millió forintért – írta tavaly tavasszal az Átlátszó.

Az 1994-es önkormányzati választási kampány óta folyamatosan téma volt a gazdagréti uszoda felépítése.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!