A legmodernebb technológiával termesztettek kábítószert egy kecskeméti droggyárban

2021. június 17. – 08:45

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Még lift is volt abban a kétszintes, professzionálisan felszerelt csarnokban Kecskeméten, ahol a legmodernebb körülmények között termesztettek kábítószert. A rendőrség április közepén foglalt le 80 kilogramm marihuánát és közel 3,3 kilogramm amfetamint, illetve kokaint. Akkor hat embert fogtak el, ellenük büntetőeljárás folyik.

Ám itt még nem állt meg a nyomozás, mostanra pedig eljutottak a rendőrök a beszerzőhelyre, egy kecskeméti droggyárhoz. Hogy mi folyik a zártkerti ingatlan területén, kívülről nem is lehetett látni, mert többméteres átláthatatlan kerítéssel vették körbe a csarnokot, de a nagy mozgás se lehetett gyanús a környéken élőknek, mert külön lakrészt alakítottak ki az ott dolgozóknak.

Az öntöző, világító és szellőztető berendezéseket számítógépes távvezérléssel működtették, a növények fejlődését pedig kiváló minőségű talajkeverékkel és tápoldatokkal segítették. A termeléshez szükséges nagymértékű villamosenergia-fogyasztás leplezése érdekében a gépek, berendezések működtetéséhez szükséges áram biztosítására

saját áramellátó rendszert alakítottak ki, amelyhez több tízmillió forint értékű generátorokot állítottak üzembe.

Az elsődleges becslések szerint közel 300 millió forintot költhettek az üzem kialakítására, amit csúcsminőségű kamerákkal szereltek fel.

A rendőrség május 21-én számolta fel a telephelyet, melyet a nyomozás adatai szerint Vig Sándor és fia, Vig Roland üzemeltetett. Őket jelenleg is keresi a rendőrség, elfogatóparancs van ellenük érvényben.

A telephelyen folytatott illegális tevékenység részletes rekonstruálása és az oda köthető személyek beazonosítása érdekében többnapos helyszíni szemlét tartottak a nyomozók szakértők bevonásával. Ez idő alatt több mint 65 kilogramm marihuánát, 6 kilogramm szintetikus kábítószert és több mint 300 darab már leszüretelt, feldolgozott állapotban lévő cannabis sativa növény gyökeres szármaradványait foglaltak le.

Már az is látszott, hogy az üzemeltetők bővítették volna az üzemet. Az ingatlanon található másik csarnoképületben ugyanilyen kétszintes növénytermelő és -feldolgozó üzem épült. Az ehhez szükséges több millió forintos tartozékok egy részét már beépítették, más részüket még eredeti csomagolásában találták meg a nyomozók.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!