Badacsonytomaj önkormányzata 12 évig nem is szedhetett volna strandbelépőt, mégis szedett

2021. június 16. – 13:49

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Jogosulatlanul juthatott jelentős anyagi bevételhez a badacsonytomaji önkormányzat, miután 12 évig úgy szedette be a strandbelépőt, hogy a partszakasz valójában nem a város tulajdona volt, írja a 24.hu.

A badacsonytomaji strand területe tulajdonjogilag két, a vízparttal párhuzamosan elnyúló, nagyjából egyenlő nagyságú ingatlanból tevődik össze. Az önkormányzat tulajdonában csak a tóval nem érintkező rész van, a vízpart nagyjából 5000 négyzetméteres szakasza viszont az államé. Ez a területrész a földhivatali nyilvántartás szerint a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság kezelésében van.

A lap kérdésére Krisztin N. László polgármester sajtóirodája lényegében elismerte, hogy 12 éven keresztül jogalap nélkül szedtek pénzt a strandolóktól. A válaszban azt írták, hogy

„a településnek 1998-tól 2008. december 31-ig volt bérleti szerződése a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatósággal (KDTVÍZIG), ennek megújítására viszont csak tavaly december 2-án került sor”.

„Az önkormányzatnak az új, 15 évre szóló megállapodás alapján az állami ingatlanra évente mindössze 1,3 millió forintos díjat kell fizetnie.” Válaszukban arra nem tértek ki, hogyan feledkezhettek meg a szerződésről.

A városvezetés az elmúlt években arról viszont nem feledkezett meg, hogy a strandon lévő bérleményekből beszedje a bérleti díjakat. A területen több önkormányzati tulajdonú árusító- és vendéglátóhely is működik. A lejárt bérleti szerződésekre pályázatot írtak ki, és minden üzlet üzemeltetési jogát Krisztin N. László helyettesének korábbi vállalkozása szerezte meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!