Kettőtől lezárják a Puskás Aréna környékét, szálljon metróra vagy villamosra

2021. június 15. – 10:07

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kedden Budapesten is megkezdődik a futball-Európa-bajnokság a Magyarország–Portugália-meccsel, így a Puskás Aréna környékén lezárásokra és forgalomkorlátozásokra kell felkészülni.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság egy térképet készített arról, hogy az Eb ideje alatt, mely utcákon lesznek időszakos vagy szakaszos lezárások, és hol tilos megállni. Kedden 14 órától kezdődnek a lezárások, amelyek éjfélig tartanak.

A főbb érintett területek:

  • Dózsa György út (A Podmaniczky utcától a Kerepesi útig)
  • Ajtósi Dürer sor
  • Kós Károly sétány
  • Thököly út (a Keleti pályaudvar és a Hungária körút közötti szakasz)
  • Stefánia út
  • Albertirsai út

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) azt írta, hogy az Eb alatt sűríti metró- és villamosjáratait, és azt javasolja, hogy aki csak teheti, kerülje el autóval a Hősök tere és a Puskás Aréna környékét, azt legkönnyebben közösségi közlekedéssel és gyalog lehet megközelíteni.

Fotó: BKK
Fotó: BKK

A BKK szerint metróval az M2 és M4, valamint az 1-es villamossal érdemes a meccsre menni. A metróállomásokon (Keleti pályaudvar, Puskás Ferenc Stadion) UEFA EURO 2020 jelzések vezetnek a stadion felé.

A négy budapesti meccsnapon a Keleti pályaudvari ügyfélközpont és a Puskás Ferenc Stadion metróállomáson lévő pénztár hosszabb ideig tart nyitva. Emellett a Keleti pályaudvarnál tizenkettő, a Puskás Ferenc Stadionnál öt rendszeresen fertőtlenített BKK-automatából lehet jegyeket és bérleteket vásárolni, írta a BKK.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!