Megkezdték a Tihanyban felfestett hattyú eltávolítását

2021. június 14. – 20:06

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ahogy arról hétfőn beszámoltunk, Tihanyban hattyút festettek egy galéria falára, majd az önkormányzat és a tihanyi főépítész „falfestés ide nem való” indoklása után hétfőn megkezdték a galéria fehérre festését.

A TakerOne nevű utcai művész, a hattyú készítője posztolt arról a Facebookon, hogy már elkezdték a hattyú leszedését: ezt erősítette meg a poszt alatt több helyi is képekkel, a kommentek alapján délutánra már nem sok maradt meg a hattyúból.

Fotó: Olvasónk, Éva
Fotó: Olvasónk, Éva

A művész azt írta:

„A galériától óriási megtiszteltetés volt a felkérés, de abban a helyzetben, ami kialakult, nem volt más választásuk, büntetéseket sem vállalhatnak magukra, egy igényes, az udvart eltakaró kerítés pedig az adott helyszín körülményei között nem volt lehetséges megoldani.”

Posztjában pedig látható az eredeti festés:

Hétfőn válaszolt megkeresésünkre Tihany főépítésze is, aki azt mondta, azért távolítják el a falfestést, mert arról nem volt egyeztetve. Ahogy azt Bujdosó Judit írta: „Az épület új tulajdonosa jelezte felénk, hogy átalakítási munkálatokat terveznek, melyben egyeztetett a főépítésszel. Ennek része volt a homlokzati megjelenés is, de beadványukban a fal színezését, képszerű festését nem jelezték, így ahhoz előzetesen sem hozzájárulni sem megtiltani nem volt módunk. Mindezek ellenére a kérdéses falfestmény elkészült.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!