Árammal és késsel támadt feleségére egy piliscsabai férfi

2021. június 12. – 08:01

Másolás

Vágólapra másolva

A pilisvörösvári nyomozók elfogtak egy 59 éves piliscsabai férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy először árammal támadt különélő feleségére, majd le akarta szúrni egy késsel. A police.hu szerint az 53 éves asszony június 7-én este ment be segítséget kérni a Pilisvörösvári Rendőrőrsre. Még akkor is rettegett, amikor elmondta, mi történt: evés közben a férje minden ok nélkül rátámadt hátulról egy áram alá helyezett, házi készítésű, disznóöléshez használatos sokkolóval.

A nő nyolc napon belül gyógyuló, felületi hámsérüléseket szenvedett. Kimenekült az utcára, és egy bokor mögé bújt, onnan figyelte bizonytalan lépésekkel, késsel a kezében közeledő férjét.

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

Pár perccel később visszaosont a házba. Magához vette közben a terasz asztalán lévő kést és a sokkolót, az ágytakaró alá rejtette ezeket. Épp a telefonját kereste, amikor a férje – kezében egy másik késsel – megállt a szobája küszöbén, és az irányába mozdult. „A minden bátorságát összeszedő és félelmét legyőző sértettnek sikerült a férfi kezéből kivenni a kést, a szemetesbe dobta, és kimenekült a házból” – írja a police.hu. A nő először az orvosi ügyeletre ment, onnan pedig a rendőrségre.

A rendőrök P. Ferencet álmából ébresztették piliscsabai otthonában. Megbilincselték és előállították. Amikor kihallgatták, tagadta a bűncselekményt, panasszal élt a gyanúsítás ellen, viszont vallomást tett. Azt mondta: filmszakadás közeli élményben volt része, az utolsó képe egy pálinka a kezében, a következő pedig a bilincs a kezén.

A nyomozók a helyszínen több levelet is találtak P. Ferenc kézírásával, amelyekben az asszony megöléséről volt szó. Többször küldött neki fotót – öngyilkossági gondolatait jelzendő – a garázsban felkötött hurkokról. A terve a gyanú szerint az lehetett, hogy megöli a nőt, majd saját magát is. Emberölés kísérletének gyanújával folyik az eljárás.

Ingyenes és a nap 24 órájában hívható az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat a 06-80-20-55-20-as telefonszámon, ahol segítenek a kapcsolati erőszak áldozatainak. A NANE Egyesület is működtet segélyvonalat bántalmazott nőknek és gyerekeknek, valamint a nekik segíteni vágyóknak. Ez a 06-80-505-101-os számon hívható anonim módon, ingyenesen, hétfő, kedd, csütörtök és péntek este 18 és 22 óra között, valamint szerdán 12 és 14 óra között. Az Ökumenikus Segélyszervezet online kínál anonim tanácsadást, a részletekért keresse fel ezt az oldalt. Ha kifejezetten jogi természetű kérdései vannak kapcsolati erőszakkal összefüggésben, a Patent Egyesület jogsegélyszolgálata szerdánként 16 és 18 óra, valamint csütörtökönként 10 és 12 óra között hívható a 06-70-220-2505-ös számon.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!