Orbánnak sok a térdeplősdi

2021. június 11. – 08:03

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Óriási teljesítmény, hogy Magyarország ott lehet az Eb-n. A járvány ugyan veszélyeztette a játékokat de „a jóisten talán megsegít bennünket” – mondta Orbán, legalább harmadszorra említve a természetfeletti segítséget.

A riporter rákérdezett arra, hogy nem aggódik-e a kormányfő attól, hogy az Eb-n a sportról elviszi a fókuszt az, hogy ki térdepel le, ki nem.

A sport nem erről szól – mondta Orbán. „Oda nem tartozó dolgokat nem szabadna felengedni a pályára.” „Ez az egész térdeplősdi egy elhibázott ötlet, miközben a magja”, bár morális alapja Orbán szerint fontos, a rabszolgatartás és a gyarmattartás okozta lelkiismeret-furdalásban van, ám jó, hogy ebből Magyarország nem vette ki a részét.

Orbán szerint több ország így akarja elviselni a morális terhet, megosztva a gesztust a külvilággal, ám ehhez Magyarországnak nincs köze. „Büszke népek” vannak Közép-Európában, akik nem szoktak hozzá, hogy megadják magukat. Azt várjuk a sportolótól is, hogy „állva haljon meg, nem térdelhet le, azért képviseli ő a nemzetet” – mondta Orbán, aki korábban provokációnak tartotta, hogy a magyar válogatott legutóbbi barátságos mérkőzése elején az ír válogatott letérdepelt. A magyar szurkolók kifütyülték a gesztust.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!