Légmelle lett a férfinak, akit a rendőrök bántalmazhattak, ez jelenti az életveszélyes sérülést

2021. június 11. – 05:03

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Igazságügyi orvosszakértői vélemény még nem készült, a kórház az ügyészséget pedig arról tájékoztatta, hogy nem volt életveszélyes sérülése annak a férfinak, akit a gyanú szerint június 3-án három rendőr bántalmazott az egyik budapesti rendőrkapitányságon – ezt mondta a Telexnek annak a rendőrnek a védője, akit a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség csoportosan, hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás bűntett és más bűncselekménnyel gyanúsít. Az ügyészség szerint azonban a sértettnél másnap „részleges légmellet” diagnosztizáltak, „az iratok szerint ez jelenti az életveszélyes sérülést”, tette hozzá Lakatos Viktor védő.

Ő képviseli azt a rendőrt, aki a rendőrkapitányság előállító helyiségét felügyelte. A védő szerint az ügy lényegesen árnyaltabb, mint ahogy azt az egyes tudósításokban leírják.

A segélyhívó számon múlt héten azért kértek segítséget az egyik budapesti sörözőből, mert egy vendég agresszívan viselkedett. „Később a férfi a rendőri intézkedésnek is ellenszegült, ezért az eredménytelen felszólítások után a rendőrök testi kényszert alkalmaztak, és megbilincselték a férfit” – mondta Lakatos Viktor védő. A vendéget végül garázdaság miatt állították elő, ahol a gyanú szerint két rendőr bántalmazta, harmadik társuk ezalatt pedig végig jelen volt.

„A védencem nem ismerte be a gyanúsításban foglaltakat, azokat határozottan tagadta, a sértettet nem bántalmazta. A letartóztatásról döntő bíróság a határozatában nem látta megalapozottnak az életveszélyt mint eredményt, kizárólag a nyolc napon túl gyógyuló sérülést”

– tette hozzá Lakatos.

Egyes sajtóhírek szerint a gyanúsított rendőrök a Készenléti Rendőrség azon munkatársaira akarták kenni a bántalmazást, akik a férfit előállították a rendőrkapitányságra, ezt viszont az ügyvéd határozottan cáfolta a Telexnek. A bíróság hétfőn rendelte el a három rendőr letartóztatását, ami ellen fellebbeztek, így a döntés nem jogerős.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!