Ismét a migráció kerül Orbán politikájának középpontjába

2021. június 11. – 08:42

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Elmegy a járvány kérdése, visszajön a migráció kérdése – ez volt a kulcsmondata Orbán Viktor péntek reggeli szereplésének a Kossuth rádióban. A csütörtöki váratlan miniszterelnöki kormányinfó után kevés újdonság hangzott el, viszont képet kaphattunk, milyen politikai témákkal fog kiemelten foglalkozni a kormány a következő időszakban.

Kiemelkedően fontos lesz ismét a migráció, a kormány pedig az eddigieknél keményebb álláspontot készül felvenni: Orbán azt akarja, hogy a következő két évben nemcsak illegális, hanem semmilyen, azaz legális migráció se legyen.

Migránshadak dörömbölnek Európa szinte minden ajtaján

– hangzott el a témában egy erős mondat, majd arról beszélt a kormányfő, hogy a migráció kérdése visszakerül az európai politika középpontjába. „Nincs jó migráció” – tette hozzá.

Bár az elmúlt években a kormány több nemzeti konzultációt is lebonyolított a migráció témakörében, a migráció a következőben is helyet fog kapni. Ezenkívül járványügyi és gazdasági kérdések is lesznek a konzultációban, mert Orbán úgy látja, a járvány és válság után az élet máshogy fog újraindulni, mint korábban.

Orbántól megtudhattuk továbbá, hogy

  • a minimálbér tervezett emelése nem garancia a választás megnyerésére, 1998 és 2002 között is nagyot emeltek, mégis veszített a Fidesz;
  • a járvány idején ő is 16 órázott, a válságos idők a miniszterelnököt is „megrángatták”, azt tanácsolta az embereknek, hogy éljenek a pihenéssel;
  • az Eb-meccsek előtti térdeplés nem tetszik neki;
  • a válság során pedig a családok vitték a legnagyobb terhet, ezért az szja visszatérítése „szellemes, igazságos és újszerű gondolat”.

A teljes közvetítésünket itt olvashatják.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!