170 ezer dolgozót érint a tíz nap pluszszabadság, amit a járvány keményebb frontjain dolgozók kapnak

2021. június 10. – 15:32

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A csütörtöki kormányinfón Orbán Viktor bejelentette, hogy plusz szabadságban részesülnek a koronavírus elleni védekezésben résztvevők, a koronavírus tájékoztatóoldalon most a néhány részlet is kijött (a teljes kép majd a nap folyamán megjelenő Magyar Közlönyből lesz kiolvasható).

A cikk szerint 170 ezer közszolgálatban dolgozót érint a plusz fizetett szabadság, részesülnek belőle az egészségügyi szolgálati jogviszonyban dolgozók, a rendvédelmi dolgozók, katonák és a honvédségi alkalmazottak, a szociális, gyermekjóléti, gyermekvédelmi és kormányhivatali dolgozók.

Arról, hogy a többletszabadságra ki jogosult, a rendőrök esetében az állományilletékes parancsnok vagy a rendvédelmi feladatokat ellátó szerv szervezeti egységének vezetője, a katonák és kormányhivatali dolgozók esetében a munkáltatói jogkört gyakorló személy, míg az egészségügyben és szociális intézményekben a munkáltató dönt.

Hogy ezt mikor fogják tudni kivenni, az már más kérdés; a hétfői parlamenti ülésen Szabó Sándor (MSZP) feszegette egyebek mellett azt egy azonnali kérdés keretében, hogy a hozzá eljutott információk alapján az egészségügyi dolgozók attól tartanak, ha kapnának is plusz szabadnapokat, nem tudnának élni a lehetőséggel az egészségügyi szakemberhiány miatt. Rétvári Bence államtitkár ekkor azt mondta, a későbbiekben fogják kidolgozni, hogyan lehet a pihenési időt is biztosítani az egészségügyi dolgozóknak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!