Újabb embereket tartóztattak le a stadionok egyik legnagyobb őrző-védő vállalkozója körül

2021. június 9. – 17:45

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Elrendelték annak a négy férfinak a letartóztatását, akiket különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással gyanúsítanak – közölte a Budai Központi Kerületi Bíróság. A közlemény neveket nem említ, de a Hvg.hu reggeli értesülése szerint egyikük T. Csaba, aki az elmúlt húsz évben a futballstadionokban rendszeresen foglalkoztatott biztonsági cég vezetője volt.

870 milliós vagyoni hátrány

A gyanú szerint az érintettek „2019 januárja óta egy hierarchikusan felépített, konspiratívan szervezett, többszintű céghálózatot működtettek abból a célból, hogy vagyonvédelmi szolgáltatások nyújtása kapcsán keletkező áfafizetési kötelezettségek alól mentesüljenek”.

A bűnszervezet működése 870 milliós vagyoni hátrányt okozhatott a költségvetésnek.

A bíróság azért rendelte el a letartóztatásokat, mert igazoltnak látta az ügyészség gyanúját, hogy az érintettek

  • befolyásolhatnák a tanúkat, így a nyomozás menetét,
  • bűnismétlést követhetnek el,
  • bizonyítékokat semmisíthetnének meg.
  • Azt azonban nem találta megalapozottnak T. Csaba esetében, hogy elszökne.

T. Csaba onnan is ismert lehet, hogy felmerült a neve Borkai Zsolt kiszivárgott felvételének ügyében: tanúvallomások szerint közbenjárt abban, hogy kiderítse, kik zsarolták meg Borkaiékat a prostituáltakkal töltött horvátországi hajókirándulásról szóló felvételekkel.

A Városligetben zajló építkezések – botrányoktól tarkított – őrzésénél is T. Csaba volt az őrök hangadója, a ligeti tüntetők velük kerültek konfliktusba. Ő volt a szereplője annak a 2016-os felvételnek, amelyen hallható, ahogy a Hungexpo területén a Városligetben azt üvölti a ligetvédők előtt álló rendőröknek: „Baszd meg, mikor fogtok intézkedni?!”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!