Más bűncselekmény miatt is eljárás folyt az egyik rendőr ellen, aki részt vett az előállított férfi bántalmazásában

2021. június 8. – 14:45

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Azonnali hatállyal felfüggesztették annak a három rendőrnek a jogviszonyát, akik a gyanú szerint súlyosan bántalmaztak egy előállított férfit. A Telex hétfőn elsőként számolt be arról, hogy június 3-án garázdaság gyanúja miatt állítottak elő egy férfit az egyik fővárosi rendőrkapitányságon, ahol aztán olyan súlyosan bántalmazták a gyanúsítottat, hogy a férfi életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Terdik Tamás, Budapest rendőrfőkapitánya elfogadhatatlannak tartja és határozottan elítéli a jogellenes erőszak minden formáját, különösen akkor, ha azt hivatalos eljárásban követik el, olvasható a Police.hu-n.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség csoportosan, hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás bűntett és más bűncselekmény miatt három fővárosi rendőrrel szemben rendelt el nyomozást. A bíróság hétfőn elrendelte a három férfi letartóztatását.

Közben a Fővárosi Törvényszék kedden délután közleményt adott ki az ügyben. Ebben azt írják, hogy a rendőröket június 3-án egy sörözőhöz hívták ki, ahol a férfival szemben intézkedtek, majd előállították a rendőrkapitányságra.

„A férfit az előállító helyiségben két rendőr bántalmazta, míg harmadik társuk a bántalmazás során mindvégig jelen volt. A sértett a bántalmazás következtében életveszélyes állapotba került”.

A bíróság szerint megalapozottan feltehető, hogy a terheltek szabadlábon hagyásuk esetén – akár a lehetséges tanúk befolyásolásával – megpróbálnák az eljárást meghiúsítani,
megnehezíteni.

A közleményben arról is írnak, hogy az egyik gyanúsított ellen már egy másik büntetőeljárás is folyamatban volt. Ezen felül mindhármójuk esetében fennáll annak a veszélye, hogy – akár a tanúk befolyásolásával – újabb szándékos bűncselekményeket valósítanának
meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!