Nézőpont: Kétharmad elégedett a kormány járványkezelésével

2021. június 7. – 09:03

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Két hónap alatt 50-ről 65 százalékra nőtt azok aránya, akik elégedettek vagy inkább elégedettek a kormány járványkezelésével – derült ki a Nézőpont Intézet felméréséből.

A reprezentatív felmérés adatai – Forrás: Nézőpont Intézet
A reprezentatív felmérés adatai – Forrás: Nézőpont Intézet

A Még többen elégedettek címmel közölt felmérés alapján látványosan csökkent az elégedetlenek aránya, 42-ről 31 százalékra, így mostanra a kérdésben bizonytalanok kilenc héttel ezelőtti 8 százalékos aránya is megfeleződött.

A kormánypártiak körében 91 százalékos az elégedettség, az nem derül ki, hogy a kormánypárt minden tizenegyedik szavazója mivel elégedetlen.

Az ellenzéki beállítottságú szavazók körében ugyanakkor 26-ról 30 százalékra nőtt azok aránya, akik szintén elégedettek vagy inkább elégedettek a kormány járvánnyal kapcsolatos lépéseivel – mutatta ki a május 31. és június 2. között, ezerfős, reprezentatív mintán végzett felmérés.

Az általában a kormány álláspontját erősítő Mráz Ágoston Sámuel vezette intézet elemzése szerint:

„Az elégedettségi mutató emelkedése és a járvány visszahúzódása nagyon kedvező folyamat a kormány számára. Minden esély megvan rá, hogy a járványkezelés a negyedik Orbán-kormány politikai sikertörténete lesz, akár korábban a rezsicsökkentés vagy a migráció elleni fellépés volt.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!