Letöltendőt kértek Mager Andrea exférjére, főnyomozók és egy korábbi titkosszolga is vádlott az ügyben

2021. június 7. – 16:24

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Letöltendő börtönbüntetést kér az ügyészség a vizes vb egykori gazdasági igazgatójára, a körözés alatt álló Balogh Sándorra, aki korábban Mager Andrea közvagyonért felelős miniszter férje volt – derül ki a Hvg által megszerzett vádiratból. Baloghot egyebek mellett befolyás vásárlásával vádolják.

A NAV volt kiemelt főnyomozója, egy rendőr alezredes, egy volt rendőrségi főnyomozó és egy, korábban a titkosszolgálatnál dolgozó magánnyomozó is vádlottjai lettek annak a bűnügynek, amelynek egyik szereplője Balogh Sándor üzletember.

Mager Andrea közvagyonért felelős miniszter korábbi férje már egy ideje szökésben van, két évvel ezelőtt akarták elfogni, de valahonnan megtudta, hogy nyomoznak utána, és külföldre távozott, legutoljára Dubajból jöttek róla információk.

Az ügy 2017-ben indult, amikor Balogh a budapesti úszó-világbajnokságot szervező cég, a Bp2017 Nonprofit Kft. gazdasági igazgatója, illetve a Magyar Afrika Társaság alapítója és vezető tisztségviselője volt. Ekkor adott Balogh megbízást két magánnyomozónak – akik közül az egyik korábban a titkosszolgálatnak dolgozott, hogy derítsék ki, zajlik-e ellene, a cégei és társai ellen NAV-vizsgálat. Az egyik magánnyomozó aztán egyebek mellett kubai szivarokat és egy 150 ezer forint értékű vadászpuskát adott egy NAV-nyomozónak, cserébe a bizalmas infókért.

A lehallgatási anyagokból az is kiderült, hogy Bártfai-Mager Andrea miniszter tavaly tavasszal Balogh személyi titkárával beszélt meg telefonon egy találkozót.

Balogh a vád szerint egy rendkívül szerteágazó céghálót működtetett, a rendőrség honlapján jelenleg is a körözött személyek között van, többféle jogcímen keresik. Több százmillió forinttal károsíthatta meg az államot.

.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!